TNS MM Vapors

Metal Madness Vapors is een Grieks bedrijf die hoogstaande Mods en Tanks maakt en de TNS is daar een goed voorbeeld van. TNS staat voor The Next Step en is een RBA van hoogstaande klasse.

De TNS Hybride Atomiser Classic is de Tank die ik in deze test onder handen wil nemen. Er zijn verschillende varianten van te koop en degene die ik review is de TNS Hybrid Atomizers Classic.

Metal Madness Vapors

Voordat ik ga vertellen hoe ik deze RBA ervaar geef ik eerst wat informatie in het algemeen:
De TNS heeft een Hybride aansluiting, optioneel is de TNS om te bouwen naar een 510 aansluiting.
De TNS is variabel op te bouwen, dat wil zeggen met Mesh, Staalkabel, Silica, enz zodat een ieder zijn eigen voorkeur kan geven. Maar de TNS kan ook als Dual Coil of Single Coil build gebouwd worden waarbij bij een Single Coil de tank half wordt afgeloten.
De TNS is dusdanig ontworpen dat ondanks het luxe design deze RBA uitermate geschikt is voor zwaar en intensief gebruik, waarbij eenmaal opgebouwd, het gebruikersgemak optimaal aanwezig is.
Juice kan worden bijgevuld vanaf de bovenzijde omdat daar een draaibare deksel zit waarbij je door te draaien een opening krijgt om liquid toe te voegen.
De TNS heeft verschillende Airflow mogelijkheden zodat deze instelbaar is voor elke gewenste hoeveelheid toegevoegde lucht.
De TNS heeft een inhoud van 4 ml liquid, andere uitvoeringen hebben tankinhoud van 5,5 ml.
De TNS is gemaakt van 316L Roest Vrij Staal
De TNS is alleen voor ervaren gebruikers.

En die laatste regel is het beginpunt om deze zeer speciale Tank eens op een speciale manier te bekijken. Want ben je een beginnende damper die wil overstappen naar een RBA dan is deze wellicht te hoog gegrepen. Wil je echter een uiterst mooie en speciale RBA dan is dit wellicht een van de beste tanks die ik tot nu ben tegengekomen.

TNS-510

 

Naast de Hybride TNS is er natuurlijk ook de variant met een 510 aansluiting te koop. Je kan ook een hybride versie aanschaffen en apart een 510 aansluiting zodat je helemaal klaar bent voor de toekomst.

De TNS is zoals al eerder gezegd de meest luxe Atomiser die ik in mijn bezit heb, maar is ook een gecompliceerde Atomiser. De TNS bestaat uit veel onderdelen en het is dan ook zaak om de tank eerst diverse malen in en uit elkaar te halen. De TNS bestaat uit minimaal 26 onderdelen,dus je bent wel even bezig.
De onderstaande foto laat de belangrijkste onderdelen goed zien.

TNS-onderdelen

Heb je eenmaal in de gaten hoe de TNS wordt opgebouwd, dan ben je niet meer verbaast dat deze TNS een mooie en complete Atomiser is.

De meest eenvoudige manier van opbouwen is met Mesh omdat dit vrij eenvoudig is in te bouwen. Maar ook watten of Silica behoort tot de mogelijkheden. Dit kost echter wel wat meer moeite. Op internet zijn de verschillende manieren van coilen te vinden. Ikzelf hou het bij Mesh, omdat ik dan zeer tevreden ben over de smaak.
De volgende zal ik eens proberen met Staaldraad.

De Airflow van de TNS heeft 16 mogelijkheden dus ook voor de airflow is er genoeg keuze.

De keuze voor een dubbele of een enkele coil geeft je ook de keuze om in de dampkamer een gedeelte af te sluiten. De luchttoevoer is dan niet geheel weg, maar wordt op een andere manier de kamer binnengebracht. Deze oplossing heb ik nooit eerder gezien bij een andere Atomiser.

Voor mij is de TNS het paradepaardje van mijn collectie en ik denk dat er voorlopig geen betere binnenkomt. Ik gebruik deze eigenlijk alleen met de meest luxe liquids en alleen in het weekend. Uiteraard heb ik deze gemonteerd op de Poldiac.

Want je wilt natuurlijk wel in stijl blijven.

poldiac-tns

 

Zelf als je helemaal niet van plan bent om je collectie aan te vullen met een professionele Atomiser dan is het nog steeds de moeite waard om eens op de site te kijken naar wat hier voor moois wordt gemaakt. Eigenlijk moet je vaker kijken want ze hebben vaak leuke aanbiedingen.

Metal Madness Vapors

 

 

Wordpress review & magazine template Edgedol.