Taifun GS Clone by Tobeco

okt 17, 14 Taifun GS Clone by Tobeco

Taifun GS Clone by Tobeco

Taifun GSDe Tayfun GS Clone van Tobeco is best wel een bijzondere RBA (Rebuildable Atomiser). Sommigen zeggen dat deze tank vergelijkbaar is met de Kayfun en weer anderen zeggen dat deĀ  Tayfun GS Clone van Tobeco zelfs beter is dan de Kayfun en lekkerder dampt. De sensatie van dampen blijft natuurlijk voor iedereen een aparte beleving en ik kan niet voor een ander zeggen welke nou beter is. Volgens mij gaat het er om of het uiteindelijke resultaat voldoende is om te kunnen genieten van de lekkerste liquid met een goede tank.
En ik moet zeggen dat de tank voldoet aan de dampsensatie, maar dat daar wel wat handelingen voor nodig zijn, en die zijn uitgebreider dan bij een Kayfun.

Maar laten we bij het begin beginnen. De Tayfun GS Clone van Tobeco wordt gelverd in een plastic huls die ook dienst doet als standaard en de coil is al voor je op de base gezet. Dus je zou denken dat je gelijk kunt beginnen met vullen van de liquid. Dit moet ik echter ten strengste afraden.
taifun-gs

De Taifun bestaat uit de bovenstaande onderdelen:
Het Deck waar de coil en Wick op wordt gemonteerd
Het Topdek waar je het luchtgat ziet en de 2 doorvoergaten voor de liquid
De Tank waar 3 ml liquid in gaat
De Schoorsteen waar de lucht en de damp doorheen wordt gevoerd
en als laatste de Driptip.
Totaal is de hoogte van de RBA zonder driptip 6 cm.

Bij de aankoop is de coil en de wick al voor gemonteerd en worden er apart 2 stukjes gedraaide Mesh meegeleverd. Mijn advies is om de coil en Wick direct er af te schroeven en weg te gooien. Dit is heel knullig in elkaar gezet en zal nooit een goede damp kunnen produceren. Ook de bijgeleverde Mesch kan je weggooien, want deze zijn te kort. Zelf met de bijgeleverde Wick kan je er niets mee. De bijgeleverde Mesh moet worden geplaatst in de twee gaatjes van de Topdek, om te voorkomen dat alle liquid direct naar je coil loopt en door het luchtgat naar buiten komt.

Heb je al het overbodige spul weggegooid dan kan je beginnen met het opzetten van een microcoil, deze vullen met watten, uitspreiden over het Deck en 2 stukjes Mesh draaien en deze laten rusten op de watten. Gebruik voor veel VG in je liquid Mesh 250 en voor veel PG Mesh 400.
Zoals je kunt lezen is de opzet van de Taifun GS Clone van Tobeco iets gecompliceerder dan een Kayfun. Heb je eenmaal een goede opzet gemaakt, dan is het een kwestie van vullen en een heerlijke damp ervaring is het resultaat. En wil je een nieuwe smaak gaan proberen dan is het voldoende om de watten te vervangen en de Mesh even te laten branden met een aansteker en de pret kan weer opnieuw beginnen.

Nog 1 aandachtspuntje is de coil. Ga niet subohmen en probeer een build te krijgen van rond de 1,8 ohm. Lager is niet lekker en daar is de Taifun ook niet geschikt voor. Tevens is er nog 1 nadeel aan deze RBA en dat is de tank, deze is van plexiglas, hierdoor bestaat de kans dat sommige smaken in de tank kunnen achterblijven en dat plexiglas mat kan slaan. Persoonlijk heb ik dit nog niet meegemaakt omdat ik daar altijd al rekening mee hou.

Persoonlijk vind ik de smaak en het dampvolume die wordt geproduceerd door de Taifun GS goed en de klein uitziende tank met een inhoud van 3 ml prettig om te gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck