Speens Liquid

jun 13, 15 Speens Liquid

Speens Liquid

speens3

 

Op Facebook kwam er enige tijd geleden een nieuw Nederlands merk tegen met de naam Speens. Deze nieuwe liquid werd op Facebook negatief beoordeeld en eigenlijk alleen maar op de verkoop techniek. De smaak werd al niet meer over gesproken en eigenlijk kreeg Speens daardoor geen eerlijke kans om eenieder die daar behoefte aan heeft kennis te laten maken met de nieuwe Nederlandse liquid.

Een ander nadeel was het assortiment smaken, er waren en zijn nog steeds slechts 4 smaken te koop met verschillende nicotine gehaltes. Ik kan me hier wel iets bij voorstellen want ik denk dat het niet goedkoop is om in Nederland, met de huidige en vooral moeilijke wetgeving, een eigen e-liquid lijn op te zetten.

Om Speens toch een eerlijke kans te geven heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb een review gemaakt van deze liquids.

Speens liquid heeft zoals gezegd 4 smaken in het huidige assortiment en hieronder zal ik alle 4 de soorten op smaak beoordelen. Ik weet dat smaken heel persoonlijk zijn. Ik heb echter vooral het afgelopen jaar zoveel smaken de revue laten passeren dat ik gerust kan zeggen of een smaak goed genoeg is, een premium is of anderzijds heel bijzonder is.

Laten we eens beginnen met de verschillende smaken.

speens2

De eerst liquid die ik ga proberen is de smaak Strawberry. Als je aardbei wilt beoordelen moet je een verschil maken tussen aardbeien en snoepjes die smaken als aardbei. er is echter nog een variant en dat is aardbeienjam. Als je aardbeienjam wilt maken moet je dit wecken met suiker en andere producten om een lekkere gelei te krijgen. De Strawberry vergelijk ik met aardbeienjam; zacht van smaak en iets gezoet. Niet de aarbeien snoepjes waardoor deze liquid valt onder de lekkere aardbeien liquids. Het is geen Premium met verschillende ondertonen, maar de liquid is zeker niet slecht. Niet chemisch of een ander vervelend smaakje maar gewoon zoals de naam zegt: Strawberry.

De tweede smaak is Mint. Zelf ben ik geen liefhebber van Mint en alles wat daarbij in de buurt komt. Daarom heb ik de Mint uitbesteed. Deze keer aan een Mint liefhebber, dus ik geloof hem op zijn woord. Mint kan alle kanten op en deze mint gaat de richting op van Eucalyptus. Ik wilde graag een rapportcijfer en naast zijn dagelijkse liquid heb ik hem ook nog een liquid meegegeven met echte Menthol kristallen. Dus zeg maar een hele zware Menthol liquid. De Mint van Speens kreeg als rapportcijfer een 7 en dat vind ik dan weer niet slecht, wetende dat de menthol kristallen een 8,5 kregen. Ook hier was de smaak zuiver, niet chemisch en hij wilde deze zeker als dagdamper gebruiken.

Als  derde de liquid Tobacco.  De Tobacco vind ik persoonlijk te zoet, en dan niet karamel zoet maar een beetje suikerzoet. Wat ik vooral niet proef is tabak. Ik vraag me af welke flavor hier gebruikt is. Deze valt voor mij echt af.

De vierde en laatste is de smaak Vanilla. Deze smaak gebruik ik vaak in de mixen, dus ook hier weer voldoende vergelijkingsmateriaal. Deze probeer ik op een dripper zodat ik kan proeven of de Vanille toevoeging niet teveel is. De smaak komt zacht over en dat is ook een goed teken. Aan de andere kant is de smaak op een dripper normaal intensiever waardoor ik de Vanilla eerder zal gebruiken om te mixen met de Strawberry.

Het algemene oordeel, met uitzondering van Tobacco, is dus een voldoende. De smaken komen overeen met de benamingen en je krijgt dus wat je besteld. De flesjes voldoen aan de wettelijke voorschriften; de doosjes nog niet, maar wellicht is dat al aangepast, want ik heb ze al een paar weken in huis.

Waarom was iedereen dan zo negatief. Dat had  voor mij dus alleen te maken met de prijs. Ze werden aangeboden voor 4,95 euro, maar zodra je op de site komt blijken de flesjes 7,95 euro per stuk te zijn en bij een afname van 4 stuks werd de prijs 4,95.  Dat hoort natuurlijk ook niet. De prijs moet gelijk duidelijk zijn. Nemen we de prijs van één flesje (7,95) in combinatie met de smaken, dan is 7,95 te veel gevraagd voor deze liquidlijn. Er zijn te veel alternatieven die prijstechnisch lager liggen en er zijn liquids die beter smaken voor minder dan 7,95.

Persoonlijk denk ik dat de prijs naar beneden moet om deze liquids te kunnen gaan verkopen. Tevens moet het assortiment worden uitgebreid, maar dan is natuurlijk lastig als je niet weet of deze smaken al verkocht kunnen worden. Voor de smaak hoef je ze in ieder geval niet te laten liggen; want deze krijgen van mij 3,5 ster, wat gelijk staat aan een 7. Met uitzondering van de tabak.

Deze liquids zijn te koop in 0, 8 en 16 mg nicotine.

Wil je deze liquids ook proberen, dan kan je deze bestellen met de actiecode: robdedamper20 , hiermee krijg je in ieder geval bij je eerste aankoop 20% korting, en dat is dan wel weer meegenomen. Deze aktie is geldig tot 1 juli 2015.

Speens shop

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck