TKB Advocaat en Blueberry

Na een behoorlijke periode van rust, maar eigenlijk andere bezigheden, ben ik maar weer eens bezig geweest met een lekker en stevig mixje die doet denken aan vroeger. Deze keer twee smaken: Advocaat en Blueberry. Toen ik nog jong was leerden wij om een advocaatje met slagroom te nuttigen. Ten eerste omdat dit lekker was en er behoorlijk veel alcohol in zat en ten tweede omdat het vrij goedkoop was om dit tijdens feestjes uit te delen. Ook deze liquids zijn weer gemaakt in samenwerking met The Kitchen Bitch.
De smaak van advocaat bestaat voornamelijk uit eigeel en ook voor deze liquid wordt een smaakstof gebruikt de smaakt naar eigeel en heeft de naam Egg Nog die wordt geleverd door Capella.
Deze smaakstof die vaak voor taarten wordt gebruikt heeft een langere steeptijd, maar maken de smaak steviger naar gelang je geduld hebt. En je moet inderdaad geduld hebben bij deze smaken.
De Smaakstoffen van Perfumer’s Apprentice gebruik ik vaak omdat ik dit zeer goede smaakstoffen vind. Omdat ik meer smaak wil krijgen aan de liquid neem ik daarom de zoetigheid van slagroom van dit merk en wil er ook een beetje koekie aan toevoegen om er een bodem aan te geven.
Voor de Advocaat/Custard gebruik ik de volgende verhoudingen om een hoeveelheid van 10 ml liquid te krijgen. Dit heb ik teruggerekend want normaal maak ik 100 ml tegelijk. Ten eerste omdat 10 ml bij mij binnen één dag op is en ten tweede omdat het mengen met grotere hoeveelheden flavors niet duurder is maar wel makkelijker om te mengen.

advocaat mix

Voor de Advocaat Custard heb de volgende flavors en verhoudingen  voor een totaal van 10 ml liquid nodig:

1,5 ml Vanille Custard van Capella
0,2 ml Egg Nog van Capella
0,3 ml Butter van Capella
0,15 ml Graham Cracker van Perfumers Apprentice
0,4 ml Whipped Cream van Perfumers Apprentice

Als laatste voeg ik 0,4 ml Sweetener toe om het een zoeter geheel te maken.
Rekening houdend met de hoeveelheid flavors die ik hierboven heb beschreven kan ik aan deze flavors 7,05 ml basis toevoegen. Zelf gebruik ik een 70 VG basis en weet ik dat ik de liquid langer zal moeten laten inwerken omdat VG meer tijd nodig heeft om de flavors goed te laten mengen.

 

De tweede mix die ik met jullie wil delen is de Blueberry cake. Dit was eigenlijk een gezamenlijk idee van The Kitchen Bitch omdat we tegelijk bezig waren met het bedenken van een lekker recept waarbij we met Blueberry wilden gaan werken. Een stevige combinatie van Blauwe bessen, banketbakkersroom en een bladerdeegbodem. Een lastige combinatie omdat de tank die je gebruikt invloed kan hebben op de smaak, dus hou daar wel rekening mee. Ook deze liquid ga ik bereiden met 70% VG, maar hou er rekening mee dat als je gaat mixen dat dit altijd minder wordt omdat de smaakstoffen meestal in PG worden geleverd.

Franckri-Berry

Het recept voor deze liquid bestaat uit de volgende flavors:
0,5ml Vanille Custard van Capella
0,5 ml French Vanilla van Capella
0,7 ml Blueberry van Perfumer’s Apprentice
0,3 ml Dulche de Leche van Perfumers Apprentice
0,1 ml zoetstof naar keuze waarbij ik meestal Sweetener neem.

Als basis voor de 10 ml liquid heb je vervolgens 7,9 ml basis nodig om een totaal van 10 ml liquid te krijgen. Hou er rekening mee dat Dulche de Leche een stevige smaak genereerd Eventueel kan je deze smaakstof vervangen door French vanille waardoor de nasmaak iets droger aanvoelt.

blueberry flavors

Alle flavors die gebruikt worden in deze mixen zijn te koop bij The Kitchen Bitch

e-sigaretnederland

 

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck