Fruitige Melk met TKB

Fruitige melk

Speciaal voor Moederdag heb ik deze speciale liquid willen maken en ik moet zeggen dat het mede dankzij de hulp van The Kitchen Bitch weer aardig gelukt is.
The Kitchen Bitch aka Marjan Dunning en eigenaar van E-SigaretNederland is hier vooral bekend om haar liquids met Capellasmaken. Tegenwoordig voorziet zij vele mixers van de lekkerste Flavors voor Nederlandse prijzen. Samen met The Kitchen Bitch gaan wij zelfmixend Nederland voorzien van de lekkerste liquids die we uiteraard zelf gaan maken.

The Kitchen Bitch

De smaak is een rustige en roomachtige basis geworden en je proeft zowel aardbei als sinaasappel in deze romige liquid. Het recept die we hebben geprobeerd samen the stellen heet officieel Mother’s Milk en dit is een volle en bijzonder lekkere liquid uit Amerika.
De variant die wij verzonnen hebben komt heel dicht in de buurt van deze bijzondere smaak. Daar wij een andere samenstelling hebben gebruikt van de VG/PG verhouding is de Fruitige Melk iets minder vettig van smaak. Zelf zijn we er tevreden over en vandaar dat wij deze wilden plaatsen. Met dit recept is het mogelijk om een echt lekkere maar ook gecompliceerde liquid zelf te fabriceren.

Voor deze liquid heb je wel iets meer verschillende flavors nodig, maar je zal zien dat het daarmee niet duurder hoeft te zijn. Dit rekensommetje zal ik er ook even bij zetten.

Maar laten we eerst het recept van onze Fruitige Melk bekijken en bij elkaar gaan gooien.

fruitmelk2

Uiteraard beginnen we ook hier weer met het rekensommetje zoals we eerder hebben gedaan bij de Vanille Custard. Omdat we nu meer flavors gebruiken zal je zien dat alle bestanddelen gaan verschuiven. Het rekensommetje ziet er dus zo uit:
7 +2+5+5+2+2=23% flavors; blijft er over: 77 % basis. Zoals je ziet doe ik het anders dan de vorige keer omdat ik er van uit ga dat ook jullie steeds meer ervaren worden. Om deze liquid te kunnen maken hebben we dus 77% basis nodig. Om 10 ml liquid te krijgen heb je dus 7,7 ml basis nodig. Duidelijk ?
23% Flavors is dus totaal 2,3 ml waarvan 0,7 ml Vanille Custard; 0,2 ml Vanilla Swirl; 0,5 ml Sweet Strawberry; 0,5 ml Dragonfruit; 0,2 ml Orange Cream en als laatste 0,2 ml Pear.

Als we alles hebben gemengd voegen we pas het aantal druppels Sweetener toe om de liquid nog iets zoeter te maken. Met dit rekensommetje is het mogelijk om verschillende hoeveelheden te maken. Wil je 30 ml maken, vermenigvuldig dan alles met 3; 50 ml vermenigvuldig je met 5, enz. Daarnaast denk ik dat het wel duidelijk is dat je bij 30 ml 3 druppels Sweetener toevoegt en bij 50 ml 5 druppels.

Flavors TKB

Het resultaat is in ieder geval een heerlijke liquid die erg veel lijkt op de bekende Amerikaanse liquid, maar ook voor Nederlandse begrippen behoort tot een bijzonder lekkere liquid voor een redelijke prijs. Nu we het toch even hebben over de prijs gaan we nog even kijken wat het kost. Laten we er van uit gaan dat je alles nieuw moet kopen. Je hebt het dan over 7 flavors en de basis. De basis weten we nog niet. De meeste flavor die we nodig hebben is de Capella’s Vanille Custard en dat is 7%, of terwijl 0,7 ml. In 1 flesje flavor zit 13 ml dus we kunnen  18 keer 10 ml maken met 1 flesje Vanille Custard en dat is doorgerekend 180 ml. Nu weten we hoeveel basis we nodig hebben, namelijk 200 ml. De basis kost bij The Kitchen Bitch ongeveer 19 euro als je uitgaat van 9 mg Nicotine. Dit ligt er dus aan hoeveel nicotine en welke soort basis je wilt gaan gebruiken.

Maar we doen het samen met The Kitchen Bitch dus doen we dat hier ook. Het is natuurlijk niet verplicht. Naast de basis betaal je voor de 7 flavors totaal 36,85 euro. Samen met de basis is het totaalbedrag 55,85 voor minimaal 180 ml. Terug gerekend komt dit op 3,10 euro per 10 ml.
Dan kan je denken dat het niet echt goedkoop is; echter hebben we het hier over een gecompliceerde liquid die met een vergelijkbare smaak in het Buitenland te koop is voor omgerekend 6,55 euro per 10 ml en hier in Nederland (indien nog te koop) rond de 8 euro per 10 ml moet kosten.

Aan het eind van deze zelfgemaakt liquid heb je nog bepaalde flavors en een beetje basis over zodat je voor de volgende 180 ml ook nog eens minder flavors hoeft te bestellen. Dus uiteindelijk wordt het steeds goedkoper.

Ik kan wel zeggen dat TKB en ik een aardige liquid voor de zelfmixers hebben gemaakt en hoop dat jullie deze liquid net zo waarderen als ik. Wil je trouwens meer Sinaasappelsmaak en minder Aardbei, draai dan de verhoudingen van deze 2 flavors om en je hebt weer een heerlijke variant. Veel Succes met zelf mixen.

Wil je het recept van de Vanille Custard nog eens nalezen ? Of wil je nog eens lezen hoe het mixen in het algemeen werkt ?

Alle flavors die in dit recept zijn gebruikt zijn verkrijgbaar bij The Kitchen Bitch van E-sigaretnederland.

e-sigaretnederland

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck