De basis van Flavors

 

Flavors

De basis van Flavors

Bij de Basis van Flavors gaat het om de toevoeging van één of meerdere flavors aan je basis om deze de uiteindelijk , voor jou, perfecte dampsensatie te geven. Een ander woord voor Flavor is ook wel Aroma.
Flavors zijn er in TE veel soorten en maten om deze hier even te noemen, en er wordt gezegt dat er 4400 flavors zijn, die weer onderling kunnen worden gecombineerd. De laatste nieuwe flavors die ik binnen heb gekregen zijn bijvoorbeeld Tomaat maar ook Komkommer. Dus ook met flavors blijven ze bezig. Omdat flavors vrij sterk zijn wordt er slechts een kleine hoeveelheid bij de basis gedaan om eengoede smaak te krijgen. Er zijn verschillende soorten smaken, en een onderverdeling is dan ook niet overbodig.

We maken dan ook de volgende onderverdeling in de flavors:
Tabak, een groot aantal van flavors, die in de buurt van echte tabaksmaken moeten komen. Heel bekend en ook lekker is bijvoorbeeld Ry4.
Fruit, de naam zegt het al; smaakjes die doen vermoeden dat er fruit geproefd gaat worden, de mindere merken produceren niet meer dan een snoepsmaak.
Drank, Rhum maar ook RedBull, Pinacolada en Mojito behoren bij deze groep.
Overige, dit zijn meestal smaken die niet onder de noemer drank of fruit vallen, zoals kaneel, anijs, vanille, enz
Bakery/Specials, dit zijn meestal smaken van verschillende combinaties, zoals Tiramisu maar ook Bikini Martini, Sex on the Beach, enz.

Naast Flavors wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van Extracten, dit zijn ook smaakstoffen maar worden gemaakt uit extractie, een bekend voorbeeld is de Tabaksextract, die dus echt van een tabaksplant komt. Nieuw op de markt is ook Kudzu. Ook mijn eigen recept van Menthol is een extract, ondanks dat het van kristallen is gemaakt. Kijk bij extracten wel uit, want er mag absoluut geen
olie in zitten, want dat gaat je tankje niet leuk vinden. Daarnaast is het niet echt gezond om olie te dampen.

Even naar het persoonlijke vlak: de beste pure smaken, zoals banaan, appel, bosbes, enz, komen uit Italie, ervan uitgaande dat je een liefhebber bent van Italiaans ijs, want daar zit het ook in. De
lekkerste bakerys komen naar mijn idee uit Amerika en de lekkerste tabakssmaken komen uit Duitsland en Polen.

Let bij flavors goed op verhoudingen die worden aangegeven, zo zijn er tabakssoorten van Inawera waarbij je slechts 1% mag toevoegen maar andere flavors van hetzelfde merk 10%, en dan nog kan
het avontuur eindigen in de gootsteen. Tenminste bij mij. De percentages zijn standaard te laag en bij gebruik van meer VG, moet je ook meer flavor toevoegen dan de aangegeven hoeveelheid.
Gebruik je veel VG (zoet) met een zoete flavor, dan krijg je vaak een suikerboost (véél te zoete koffie heeft dat ook), maar daar zijn ook middeltjes tegen. Dit zijn de zogenaamde basic toevoegingen
zoals Menthol, Tabakextract, Zoetmaker, Zoet Reducer, Suikerkleuren, allemaal toevoegingen om de liquid extra interessant te maken.

extra3 123liquids 123liquids

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck