Recepten

Op deze en onderliggende pagina’s wil ik het hebben over het zelf mixen van smaakjes.

 gargamel

Om zelf te beginnen met mixen heb je als eerste een basis nodig waar nicotine in zit. Gebruik je geen nicotine dan kan je de basis zelf maken met Vegetarische Glycerine en/of Farmaceutische Glycerine.
Beide Glycerine soorten zijn te koop bij een Apotheek. De VG wordt ook gebruikt door banketbakkers en is dus ook te koop in bakwinkels.
Er zijn mensen die allergisch zijn voor PG, deze kunnen dan gaan voor VG; dit moet echter wel verdunt worden met gedestilleerd water (9% water toevoegen).

Glycerine is heel goedkoop en de toegevoegde nicotine maakt de prijs beduidend hoger. Hoe meer nicotine, hoe duurder de vloeistof. Zelf nicotine aanschaffen is in Nederland (bijna) onmogelijk én zeer giftig. Dit wordt overal afgeraden. Indien je nicotine nodig hebt koop dan een zogenaamde Base (basisvloeistof met nicotine).

Wat je vervolgens nodig hebt is een smaakstof. Er zijn honderden smaakstoffen te koop en van vele leveranciers. Er is ook een groot kwaliteitsverschil. Dit is een kwestie van proberen en testen. Je kan er wel van uit gaan dat wanneer je veel smaakstof moet toevoegen, de kwaliteit niet puur is. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar maakt wel je liquid dunner en heb je minder damp.
Zo is er tabak-extract, menthol kristallen, zoet-verminderaars, zoetmakers, enz.

Als extra zou je met extracten kunnen gaan werken. Extracten worden gemaakt van bijvoorbeeld kruiden die worden gedrenkt in alcohol. Hierover kan je meer vinden via google. Koop geen aroma’s op basis van oliën, want dan gaat je coil kapot.

Geregeld zal ik wat recepten publiceren, dus hou de site in de gaten.

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck