Throath-Hit

Throath-hit (Gier/Keelhit) en de elektronische sigaret.

Elektronisch roken noem ik “dampen” om niet in de war te komen met traditioneel roken, wat ik “roken” noem.

Hoewel elektronische sigaretten een alternatief kunnen zijn voor het traditionele roken, Zijn er een paar belangrijke verschillen.

malboro-man-dies-ftr

Voor velen is het e-roken bijna hetzelfde als gewoon roken, terwijl sommigen geen voldoening kunnen vinden en weer terugvallen naar het roken.

Om een betere Throath-hit te krijgen, moeten we eerst duidelijk proberen te maken wat het betekent.

Throath-hit kan worden gedefinieerd als het gevoel dat je krijgt in de achterkant van je keel en in je longen wanneer je rook of damp inhaleert, het is het belangrijkste onderdeel waarom mensen verslaaft raken. Sommige mensen willen een zware hit, en sommige een lichte hit.
Hierdoor zijn er zoveel verschillende soorten sigaretten/Shag/Sigaren. Als de Throath-hit niet sterk genoeg is, zal het lijken alsof je niets inademt, en andersom, als het te sterk is dan zal het pijnlijk zijn, ga je hoesten, en is het zelfs schadelijk voor je keel.

Als je een regelmatige roker bent(geweest), heb je ongetwijfeld het verschil gemerkt tussen de verschillende merken sigaretten en/of shag. De zwaarte van de sigaretten en/of shag bepaalt de Throath-hit.

Bij een elektronische sigaret wordt de Throath-hit bepaalt door het nicotine gehalte, de smaak én kwaliteit van de vloeistof, maar niet minder belangrijk hoe je het apparaat gebruikt.

Om een soortgelijke Throath-hit met een elektronisch apparaat te krijgen, moeten de volgende zaken in acht worden genomen:

In de eerste plaats is de manier van inademen belangrijk. Rokers hebben de neiging om met korte en snelle trekjes een sigaret op te roken. Bij elektronisch roken is het zaak om lange trekken te nemen van ongeveer3 tot 5 seconden. Je gaat dit merken aan het feit dat je een beetje duizelig wordt. Dit komt door de nicotine.

In de tweede plaats de smaak van de liquid. Fruitsmaken geven in het algemeen een lichte Throath-hit. Kies dus eerder voor een Tabaksmaak of een combinatie met Menthol.

Ten derde het nicotinegehalte. Hoe meer nicotine, hoe meer de Throath-hit. Momenteel kan je nog gaan tot 36mg (dit gaat veranderen!)en dat is behoorlijk veel nicotine. Het nicotinegehalte op sigaretten van bijvoorbeeld 0,8mg staat gelijk aan 8mg voor vloeistoffen. 1,2mg sigaret is bijvoorbeeld 12mg vloeistof, enz. Afbouwen van nicotine kan later altijd nog. Hou er ook rekening mee dat je met dampen minder nicotine opneemt dan met roken. De nicotine verdwijnt binnen een paar miliseconden. Dat is ook de reden dat anderen “niet passief” kunnen meedampen.

geennic

Ten vierde is het belangrijk om het apparaat schoon te houden en te zorgen dat de batterij is opgeladen. Maak ook geregeld het contact van de batterij schoon met een papieren zakdoekje of een wattenstaafje. Kijk of het mondstuk demontabel is en maak ook daarvan de binnenzijde schoon. Gooi niet teveel vloeistof in je apparaat, maar zorg er ook voor dat het apparaat niet droog komt te staan (Dry-hit). Moet je de e-sigaret nog aanschaffen kies dan voor een onder-coil(de verbrander), want dan heb je geen dry-hits.

Als laatste de verhouding van de vloeistof. VG (vegetarische Glycerine) is een “zachte” vloeistof met weinig Troath-hit. PG (Farmaceutische Glycerine) is een “harde vloeistof dus een hogere Throath-hit.

Ik hoor verschillende verhalen over het dampvolume met PG/VG. Persoonlijk geeft bij mij VG meer dampvolume, terwijl anderen zeggen dat PG meer dampvolume geeft (ik ga dit nog eens testen met pure PG; VG heb ik al gestest).

Tenslotte wil ik nog meegeven dat mensen allergisch kunnen zijn voor PG. Mensen die allergisch zijn voor VG hebben zowiezo een probleem, want het zijn bijna in al ons eten !

Ik hoop dat de meeste vragen hiermee beantwoord zijn, en vind het leuk als jullie een reactie bijvoegen.

Veel dampplezier of terwijl: Happy Vaping !

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck