Cloud Chasing

Cloud Chasers Inc Europe

Tijdens één van mijn zoektochten naar liquids kwam ik een soort tegen waar ik nog niet eerder van gehoord had, maar die ik eigenlijk ook niet kon reviewen. Het betrof hier de CCI Juice. Deze liquid is speciaal voor Cloud Chasers. Om goed te kunnen Cloud Chasen heb je liquids nodig met een hoog VG gehalte. De CCI liquids bevatten 90% VG en behoren daardoor tot de zeer dikke liquids die niet zomaar in een atomizer kunnen worden gepropt, maar die je moet dampen met een zogenaamde RDA (Rebuildable Dripping Atomiser).

CCI liquid

CCI staat voor Cloud Chasing Inc en is van origine een Amerikaanse Club van Cloud Chasers.
Cloud Chasing staat vrij vertaald voor Wolken Jagers en daar wordt mee bedoelt dat je zo een groot mogelijke wolk blaast. Nou is het niet zo eenvoudig om een flesje te bestellen en dit op een dripper te druppelen en grote wolken na te gaan jagen. Gelukkig voor mij ken ik een lid van de Europese tak van de CCI Europe club en heb mezelf geïntroduceerd om eens nader kennis te maken met het fenomeen Cloud Chasen.
De afspraak was snel gemaakt en de twee leden waren gelukkig bereid om mij het een en ander uit te leggen over deze tak van sport. Uiteraard is het niet mogelijk om in een paar zinnen uit te leggen hoe dit in zijn werk gaat, maar ik ben wel iets verder gekomen door vooral goed te luisteren naar de ervaringen van beide Cloud Chasers.

CCI Club

vlnr Faizal Rocks, Rob de Damper en Robbert Kros

Het eerste wat mij opviel was dat zij in eerste instantie alleen aan het uitweiden waren over de veiligheid en wilden weten of mijn Mods en RBA’s wel veilig genoeg waren om mee te Cloud Chasen.

CCI Table

Heb je wel een goede en stevige Mod, welke batterijen gebruik je, gooi dit maar weg, kijk uit voor dat, enz, enz. En vooral het gooi maar weg of het begin er maar niet aan, maakte mij eerst wel onzeker, maar gaf mij ook het gevoel dat ik in goede handen was. We waren er al snel uit en ik werd voorzien van een CCI Militia RDA met een mooie BoxMod van Cloud Chasers Inc. De coil werd superstrak in elkaar gedraaid en er werd mij uitgelegd hoe de watten moeten worden geplaatst, maar ook hoe strak ze in de coil moesten worden gedaan, eindigend op het deck, met de coils vrijhoudend voor de luchttoevoer en aansluitend op de polen om die koel te houden; eigenlijk te veel om allemaal in één keer te onthouden, maar wel duidelijk genoeg om te weten hoe belangrijk dit onderdeel is van het gehele proces.

cci-militia-rda

CCI Militia RDA

Vervolgens alles op de Ohm meter en, voordat we echt gingen beginnen, precies uitrekenen wat het resultaat van de coils op zou gaan leveren, wat het wattage zou gaan worden en wat dit gaat betekenen voor je batterij en waarom dat zo belangrijk is. Omdat de weerstand van de coil zo laag is (bij mij 0,1 Ohm) wordt de batterij dusdanig belast dat hier een constante controle wordt uitgeoefend en er ook hier absoluut geen vergissingen mogen worden gemaakt.
Maar uiteindelijk mocht ik het toch gaan proberen. Na de eerste poging begon natuurlijk direct les 2, namelijk hoe je er voor moet zorgen dat je goed inhaleert en zorgt dat de Airflow optimaal kan worden benut. Met enige terughoudendheid ben ik vervolgens begonnen met de eerste stap in het Cloud Chasen. Gelukkig kwamen vervolgens de smaakjes op tafel en toen kon het feest, onder het toeziend oog van CCI Europe verder gaan.

De voorbereidingen nog eens op een rijtje zijn dit de belangrijke punten om goed te kunnen Cloud Chasen:

1. De Mod. Deze moet van uitstekende kwaliteit zijn. bij voorkeur een BoxMod en anders een goede kwaliteit Mech Mod met zo min mogelijk tierelantijntjes. Het gaat om zwaar geschut dus bezuinig hier niet op.

2. De beste batterij die je kunt kopen. Minimaal een Samsung 25R, maar nog beter, laat je voorlichten door CCI Europe. Zij weten wat goed is en nemen absoluut geen risico.

3. Een goede RDA. In mijn geval de CCI Militia RDA , een goedkopere variant maar niet minder goed en ook hier weer een product waar zij achter staan.

4. Kanthal met een behoorlijke dikte en strak gedraaid. De ervaring die de CCI Europe Crew heeft om een coil te draaien vond ik subliem en zodra ik de materialen binnen heb zal ik er een filmpje van proberen te maken. De coils moeten goed geplaatst worden, helemaal vrij geplaatst zijn, en de luchtgaten van de kamer moeten bij de coils zitten.

5. De vloeistof moet een hoog VG gehalte hebben voor een vollere wolk. De liquid die ik gebruikte was lekker van smaak en dat is nog niet zo makkelijk met VG liquids omdat smaakstoffen moeilijk opgenomen worden. Hou verder rekening met nicotine gehaltes. Neem deze zo laag mogelijk, want 1 keer hijsen staat volgens mij gelijk aan 20 sigaretten… tegelijk !

6. De watten bij voorkeur om de dag vervangen en bij vervanging de schroeven van de coils controleren om er zeker van te zijn dat je een optimale connectie hebt, dit komt alles weer ten goede !

De allerbelangrijkste tip die ik je kan meegeven is om je te laten voorlichten door een echte Cloud Chaser (of 2) zoals ik heb gedaan. De informatie is overweldigend, maar ik durf nu al de wedstrijd aan. Ik zal niet winnen, maar wordt ook niet uitgelachen. Nou waren zij toch niet van het uitlachen en eigenlijk meer trots dat ze mij er doorheen hebben geloodst.

Ik vond het een top avond en zeker niet de laatste ontmoeting met de CCI Europe.

Wil je meer weten over Cloudchasing meld je dan op de facebook pagina van Cloud Chasers inc. Europe of klik op onderstaande link.
Je kan natuurlijk ook vrienden worden met Robbert Kros.

Cloud Chasing Inc Europe

 

Wil je weten hoe de smaken van deze CCI liquids zijn, hou dan de Blogs in de gaten.

Als toetje nog een filmpje met Robbert Kros; de eigenaar van Cloudchasers Inc Europe.

Dank Robbert Kros en Faizal Rocks voor dit prachtige avontuur.

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck