NBV liquids

mrt 06, 16 NBV liquids

NBV liquids

Deze keer gaan we een speciale liquid testen. De Natural Born Vapers liquids zijn liquids voor de meer ervaren dampers. Door het hoge VG gehalte van maar liefst 80% maken de NBV liquids bijzonder en omdat er geen nicotine in de liquids zit zijn deze liquids uitermate geschikt voor de dripper.
De meeste van jullie hebben hier natuurlijk van gehoord, maar voor diegenen die het nog niet weten is een dripper de Nederlandse gebruikersnaam van een RBA, of terwijl een Rebuildable Dripping Atomiser.

De dripper is dus eigenlijk een Atomiser maar dan zonder tank. Het voordeel van een dripper is dat de liquid direct op de coil en watten wordt gedruppeld waardoor je een directe smaakbeleving krijgt van de liquid die je er op druppelt. De Cera dripper zoals hieronder te zien is heeft clapton coils. Clapton Coils zijn afgeleid van Eric Clapton omdat ze lijken op de snaren van een gitaar.

Cera Dripper

Tot zover over de dripper. Uiteraard zijn alle drippers te gebruiken, maar als je deze liquid wil gaan gebruiken in een tank (RTA) dan moet je er wel rekening mee houden dat deze liquids wellicht te dik zijn en niet goed opgenomen worden door de coil en de watten van de tank.

Maar hier gebruiken we een dripper en kunnen we overgaan naar het testen van de NBV liquids. De liquids worden geleverd in flesjes met een inhoud van 35,5 ml (40 gram). Dat is op zich vreemd want er kan wel 50 ml in de geleverde flesjes maar dit zal wel te maken hebben met de prijs. Het lijkt hierdoor wel alsof de flesjes gebruikt zijn, maar gelukkig merk je dat ze bij het opendraaien door de verzegeling moeten.
De flesjes zijn voorzien van een pipet waardoor het gemakkelijk is om de coil en de watten lekker in te soppen.
NBV liquids zijn er in 3 smaken en bij het ruiken aan de liquidkost het al moeite om de lekkerste er uit te kiezen. Toch is dit nodig en begin ik met de NBV Nash.

NBV Nash

De NVB Nash ruikt naar pistache nootjes en dat is dan ook precies de smaak die je proeft als je gaat dampen met deze liquid. Heel opmerkelijk is het feit dat deze precies smaken als de Italiaanse pistache ijs. En dat maakt het ook weer bijzonder vreemd. want ijs is koud en damp is warm. Echt frustrerend om dit mee te maken want je bent echt overtuigd dat je warm ijs dampt. Na verloop van tijd gaat de noot iets meer de overhand nemen maar persoonlijk vind ik dit geen probleem. Dit is echt een bijzonder lekkere liquid die ze voor mij voor gewoon pistache hadden kunnen noemen.

NBV Knox

De tweede smaak in deze NBV lijn is de NBV Knox.
De link met de naam Knox kan ik niet helemaal leggen want het betreft ook hier een heerlijk zoete smaak die erg lijkt op een Milkshake aardbei en ook hier heb ik het gevoel van dat een brain freeze mis. Het is niet koud maar het is wel aardbei milkshake en dan nog de goeie ook. een beetje droog op de dripper maar de smaak knalt er echt in. Ik vind deze smaak ook weer zeer goed, ondanks dat de Nash iets meer tot zijn recht komt. Voor de aardbei en de milkshake liefhebber is dit een topper.

NBV Mallory

Als laatste proef ik de NBV Mallory. En de Mallory is een mix van zoete aardbei, zure cranberry en frisse watermeloen, waarbij het moeilijk te bepalen is welke smaak de boventoon voert. Ik denk geen van de drie en is als mix goed gecombineerd. Persoonlijk proef ik de Cranberry als eerste en dat is goed want ik ben geen liefhebber van meloen. Omdat de meloen niet de boventoon voert is deze NBV voor mij ook bijzonder goed te dampen. De 3 smaaksensaties zijn hier prima tot één geheel goed verzorgde smaak bijeengebracht.

Alle drie de smaken bevallen prima en zijn zeer geschikt voor de drippers onder ons. De smaken zijn niet te veel overheersend en alle drie even lekker. Een kleine voorkeu gaat uit naar de Nash, maar dat is persoonlijk. Alle drie bevallen ze prima en gelukkig zitten de liquids in grote flesjes, dus voorlopig is hier nog genoeg te drippen.

Bijzonder bijkomstigheid is dat de smaak zo goed is dat als je er 10% basis met nicotine bij doet, dat de smaak niet minder wordt maar je wel met nicotine kan dampen. Maar dit alleen als je dat echt wilt.

Deze bijzondere liquids zijn te koop bij de verschillende Puff Stores en als je deze wil proeven ga dan zeker eens langs in één van de winkels.

Puff Store

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck