Mount Baker Vapor

apr 01, 15 Mount Baker Vapor

Mount Baker Vapor

mt-baker-vapor

Ik was weer eens op zoek naar een nieuw smaakje en kwam daardoor op de site van www.vapeholland.com. Op deze site worden de liquids van Mount Baker Vapor verkocht. Of eigenlijk moet ik zeggen gemaakt.
Dit spreekt mij altijd al aan omdat ik zelf ook nogal eens een mixje maak. Bij het zelf mixen is het belangrijk om te beginnen met de basis en de VG/PG verhouding. En dat is nou precies wat ik tegen kwam op deze site. Alvorens je een liquid uitzoekt, kan je behalve de nicotinehoeveelheid ook opgeven hoeveel VG en/of PG je basis moet zijn. Dit maakt het interessant voor de verschillende dampers om alvast een keuze te maken, voordat je naar de smaakjes gaat kijken. Heb je een basisverhouding gekozen, dan wordt het tijd om een smaak te kiezen; echter er zijn meer opties: zo kun je voor je Flavor (smaak) extra Flavorshots kiezen en hoe meer Flavorshots hoe intenser de smaak.

Leuk om dit eens uit te proberen. Ik bestel 5 smaken met een 60VG/40 PG verhouding en 6% nicotine. Daarnaast bestel ik 2 extra Flavorshots voor een meer intense smaak. Eigenlijk moet je vers gemaakte liquids laten steepen maar daar heb ik het geduld niet voor, dus hup in de tank en dampen.

banana_nut_bread

De eerste smaak van de Mount Baker Vapor is Banana Nut Bread en al gelijk één van de favorieten. Een volle smaak met zoete banaan, cake en noten, maar zo goed gecombineerd dat deze smaak van mij al een 9 krijgt. Waarom geen 10 zou je dan zeggen en dat heeft waarschijnlijk te maken met de 2 extra shots die zijn toegevoegd. Dit was volgens mij niet nodig geweest en maakt de smaak van banaan iets te zoet. Ik ga bij mijn volgende bestelling terug naar 1 extra shot, want dat ik deze ga na bestellen is nu al zeker.

spurburry

Smaak 2 die ik test is de Spurburry van Mount Baker Vapor. Dit betreft echt een snoepje. Wie kent ze niet: de bekende rangetjes. Het verschil in de snoepjes zat hem in de kleur. Geel was een beetje zurig en rood was kersensmaak. De smaak die je terugvind in de Spurburry is lekker zoet en een beetje fris. Soms iets zuur, maar te verwaarlozen. Een lekkere frisse maar ook zoete liquid die zeker als All Day Vape door kan gaan.

butter_pecan

De derde smaak is de Butter Pecan waarbij de noten weer duidelijk aanwezig zijn. De toevoeging van de botersmaak maakt het geheel iets zachter van smaak. Deze smaak is ook erg lekker als je Pecan noten lekker vind. Een complete niet overheersende liquid met een goede smaak en ook nasmaak.

coumarin_pipe

De één na laatste smaak is de smaak Coumarin Pipe, verwijzend naar pijptabak. Ondanks de 2 extra shots vind ik deze een beetje zwak. Vooral een RY (tabak) smaak met een toevoeging van vanille. Wel lekker als All Day Vape, maar ondanks de toevoegingen een beetje slapjes.

green-apple

De 5e en laatste smaak in deze serie betreft de smaak Green Apple. De groene appel is hetzelfde als andere merken groene appel en heeft ook iets weg van snoep. Er is geen extra toevoeging aan deze liquid, maar dat staat er ook niet bij. Ook een All Day Vape. Zeker niet slecht maar wel iets te gewoontjes.

Al met al een leuke ervaring rijker en weer eens de mogelijkheid gekregen om Amerikaanse liquids te testen die gewoon in Nederland te koop zijn. De flesjes die ik besteld heb bevatten 10 ml liquid, maar andere hoeveelheden zijn ook te koop. Leuk om te proberen zijn de test setjes met 5 ml per flesje. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Ik kan dus niet aangeven wat de standaard verpakking is en met de hoeveelheden VG/PG kan je op de website lekker spelen. De flesjes voldoen qua etikettering nog niet geheel aan de Nederlandse wetgeving, maar het toevoegen van een paar regeltjes op het etiket en een voelbaar gevaren stikkertje doen hier wonderen en garanderen een lekkere liquid die wat mij betreft op de Nederlandse markt te koop moet blijven.

Kijk eens rond op de site www.vapeholland.com of www.vapeholland.nl en verbaas je over de hoeveelheid smaken die er te koop zijn. Het is lastig om een prijs door te geven want dit ligt aan de hoeveelheid die je besteld en de extra Flavorshots die je erbij wilt hebben. Voor de standaard kan je ongeveer 3,50 euro aanhouden voor 10 ml.

Vape Holland

1 Comment

  1. melisande /

    Als je weer gaat bestellen bij vape holland en je houd van subtiele kaneel zou ik je de cinnamon roll aanbevelen ik vape hem meestal zonder flavorshot maar met 1 flavorshot vind ik deze ook erg lekker alsof je een cinnamon roll aan het eten bent een aanbeveler. Naast de banana nut bread 1 van mijn favorieten .

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck