Zoals bij andere testen ben ik nogal sceptisch als het gaat om zoete fruitachtige smaakjes. Er is mij echter verzekerd dat deze smaak één van de lekkerste smaken van VaporArt zal zijn. De 9mg was niet meer voorradig en omdat het 10ml flesjes betrof, heb ik de nicotinevrije en de 18mg variant meegenomen. Dit geeft mij de mogelijkheid om beide gehaltes afzonderlijk te testen. Wat mij in eerste instantie opviel is dat de 0mg prachtig transparant is en de 18mg een roze kleur heeft. Ik neem dus maar aan dat dit te maken heeft met de kleuring door de nicotine. Op de website van Vaporart valt het op dat het product wordt aangeprezen met IJs.

moravioletta-500x500

Ik ben natuurlijk gek op ijs en helemaal op Italiaans ijs. Dus mijn Atomiser schoongemaakt en de eerste variant Moravioletta van VaporArt er in gegoten. Na de eerst inhalering proefde ik het gelijk: Bosbessenijs zoals ik het in Italië heb geproefd én direct daarna proefde ik het parfum met viooltjeslucht van een mooie Italiaanse dame. Hier wordt ik bijna romantisch van. In ieder geval heb ik weer zin om naar het Gardameer, Rome en/of Venetië te gaan en gezellige bezoekjes te brengen aan ijssalons, ondertussen kijkend naar het publiek dat voorbij loopt, zoals we in Nederland te weinig kunnen meemaken.

ijsitalie vrouwijs

Maar ook serieus blijvend moet ik echt bekennen dat ik de Moravioletta van VaporArt ga toevoegen aan mijn standaard collectie, om de zwoele lente- en zomerdagen gezellig met een rosé wijn te gaan genieten van het mooie dampleven. Ik ben van gedachten veranderd en ga eens dieper op fruitsmaakjes zoeken en zal dan zeker kijken bij VaporArt, de Italiaanse fabrikant van goede mixen voor de dampers onder ons.

Na dit experiment heb ik beide flesje gemixt zodat ik op een nicotinegehalte kwam van 9%. Dit doet gelukkig niets af aan de smaak van Moravioletta van VaporArt, en is nog steeds overweldigend. De overweldiging krijg je bij elke nieuwe inhalering. De smaak van bosbessen en de parfum van viooltjes blijft niet in je mond hangen, waardoor je iedere keer weer de volle smaak binnen krijgt, die niet gaat vervelen.

De mix wordt gemaakt in een 50PG/50VG mix met waarschijnlijk een beetje water toegevoegd bij de VG, maar kan dit niet terugvinden op de verpakking of op de site.

Deze liquid krijgt van mij de Editor’s Choice Award !

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt om eens Moravioletta van VaporArt te proberen en hoop dat jullie net zo tevreden zijn als ik, en dit ook willen delen. Ik zie jullie reactie hopelijk snel.

Sinds Januari gestopt met roken en gestart met Dampen. Maak nu zelf liquids en test verschillende zaken die te maken hebben met elektronisch roken

2 Comments

  1. Ik kan wel zeggen dat dit mijn favoriete smaakje is ! Ken er geen genoeg van krijgen!

    Reply
  2. Een heerlijke frisse lente en zomerachtige smaak. Heel apart maar geweldig van smaak. Inderdaad een beetje bloemetjes achtige smaak.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*