Dripbox van Kangertech

Kangertech Dripbox

 

De Dripbox van Kangertech is een zogenaamde Squonker . Deze set heeft een dripper die liquid doorlaat aan de onderzijde en de dripper is verbonden met een flesje liquid. Door het flesje in te drukken komt er liquid in de dripper en de watten nemen de vloeistof op. Wanneer de druk op het flesje wordt weggenomen wordt de overtollige liquid weer terug gezogen in het flesje.

Het voordeel hiervan is dat je gebruik kan maken van de dripper functionaliteit maar niet steeds de watten hoeft te bevochtigen, zoals je dat vaak ziet bij RDA liefhebbers.

Wat vooral opvalt bij de Dripbox is de eenvoud en mooie uitvoering. Ondanks de eenvoud is er goed nagedacht over wat nodig en wenselijk is om een goede squonker te hebben. Maar wanneer is een squonker nou goed ? Aan welke voorwaarden moet het dan voldoen.
Allereerst is de Dripbox géén Mechanische Mod. Deze is dus beschermt tegen het verkeerd plaatsen van de batterij, reageert bij een lage batterij spanning en heeft een maximale power van 60 watt. Ik kan je zeggen dat dit ruim voldoende is om een lekkere damp uit het apparaat te krijgen.
De Dripper hoort bij de Mod en heeft als groot voordeel dat het deck van de dripper demonteerbaar is. Er zit zelfs een extra opzetstuk voor de dripper bij zodat je een extra coil apart kan opbouwen. De coil die je kan plaatsen kan tot 0,2 Ohm, dus ook hier niets te klagen.

dripbox

De flesjes die bijgeleverd worden (2 stuks) kunnen 7 ml liquid bevatten en ook dat lijkt mij voldoende om een dag dampend door te komen. De flesjes zijn wel speciaal gemaakt voor de Dripbox, dus hier moet je wel zuinig op zijn. Ik zal eens navragen of je deze los kan bijkopen. Dat is wel belangrijk omdat het geheel van flesjes en aanzuiging goed op elkaar zijn afgestemd. Het sluit allemaal goed op elkaar aan, zodat er echt een vacuüm wordt gemaakt tussen het flesje en de aanzuiging.
Ook erg netjes is de afsluiting van het flesje wanneer deze in de mod zit. Het dekseltje voor het flesje is volledig flush (past precies) en voorzien van magneetjes.
De afsluiting voor de batterij is ook best bijzonder. Allereerst is dat de afsluiting door de schroefdraad, maar in het deksel zit ook nog een aparte ring om vervolgens de batterij vast te zetten in de Mod, zodat verschillende 18650 batterijen te gebruiken zijn (met en zonder top).

De dripper is zowel vanaf de bovenzijde als met behulp van het drukken op het flesje te voorzien van liquid. Als je vanaf de bovenkant liquid toevoegt, houdt dan het flesje ingedrukt. Zodra je loslaat wordt de overtollige liquid het flesje ingezogen.

De behuizing is van aluminium met onder de dripper een USB aansluiting voor het opladen. Persoonlijk vervang ik liever de batterij en laadt deze apart op, maar de mogelijkheid wordt geboden.

De Kangertech Dripbox is voor wat je krijgt bijzonder goedkoop.
Het enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat je behoorlijk lang op het flesje moet drukken om liquid toe te voegen. Verder is het een handzaam en compleet product en een uitdaging voor diegenen die nooit eerder met een Squonker gedampt hebben.

ecigsmartRDD

Wordpress review & magazine template Edgedol.