De StronK Bottom Feeder

Bottom Feeder De Bottom Feeder is al een langere tijd op de markt, echter nu te koop in Nederland. Daarom gaan we deze Mechanische Mod met bijbehorende Mini Dripper maar eens op de testbank leggen. De naam Bottom Feeder heeft te maken met het feit dat de Dripper aan de onderzijde wordt voorzien van liquid. Door het liquid flesje in de Mod te doen, krijg je de mogelijkheid om 10 ml liquid samen met een dripper in en aan een Mod te hangen. Dus je hebt een Dripper, een Mod en 10 ml liquid in één combinatie. Bottom Feeder 2

De Dripper is een mini Dripper en is natuurlijk een spreciale dripper. Aan de onderzijde zit een gaatje zodat de liquid naar het deck kan worden gedrukt. Het gat in de Mod geeft je de mogelijkheid om te drukken op het flesje zodat de liquid naar boven wordt gedrukt. Door het loslaten van het flesje wordt de overtollige liquid weer teruggezogen in het flesje. In de rechter Pool zie je 2 gaatjes waarvan de onderste zorgt voor de toevoer en afvoer van liquid. Zoals je zult begrijpen blijft er op het Deck een minimaal beetje liquid achter zodat de wick altijd vochtig blijft. Bottom Feeder Dripper

Als eerste test ik de Bottom Feeder met de Atom 510 LR Dripper. Een soort keramische coil in een langwerpig tuutje. Door het verwijderen van de zwarte driptip zou je deze vanaf de bovenzijde kunnen drippen. Ikzelf ga natuurlijk als een idioot op het flesje lopen drukken, totdat de liquid aan alle kanten over de Mod loopt. Op zich niet echt een probleem want het loopt ook weer terug, maar een beetje bedachtzaam zijn kan dus geen kwaad. Uiteindelijk kan ik de eerste hijs nemen en OMG wat een lekkere smaak. Deze kant en klare staafdripper doet zijn werk wel erg goed.

Atom LR

De Atom 510 LR is geen goedkope wegwerp Dripper, je kan namelijk de speciale coil niet vervangen, maar de smaaksensatie is enorm goed. Je hoeft ook niet constant in het flesje te drukken want dan komt er teveel liquid in de  dripper. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen, behalve dat je hoort dat er teveel liquid in zit. Voor de smaak maakt het niet uit. Als je teveel achter elkaar door dampt wordt het staafje aan de onderzijde behoorlijk warm. Volgens mij is het een keramische coil, dus het kan op zich geen kwaad. Vervolgens ga ik met de 2e Bottom Feeder de bijgeleverde mini Dripper testen. Deze is van Chinese makerlij. Dit staat er niet op, maar de coil die er in zit spreekt boekdelen. Die sloop ik er dan ook direct uit, en zet er een nieuwe van mijzelf in. De Airhole is ook veel te klein, dus dat wordt boren, maar ik ga deze dripper eerst testen met de standaard airhole.

Dus zoals gezegd een nieuwe coil er in van 1,1Ohm, ik wil niet te laag gaan met de mini-dripper en dit blijkt ook niet nodig ! Na het bouwen van de coil vul ik deze met organische watten met een kort en een lang stuk, waarbij ik het lange stuk om de polen drapeer. De liquid wordt direct goed opgenomen en het dampen kan beginnen.

Ook bij deze configuratie krijg ik behalve een goed dampvolume ook een heerlijke en pure smaak door. Goed om dit te kunnen testen met dezelfde liquid, zodat je puur kan testen op functionaliteit. Eerlijk gezegd doet de dripper het beter dan de LR, maar  dit heeft volgens mij te maken met een lagere weerstand en het feit dat de organische watten de pure liquid smaak doorgeeft zonder bijsmaken. Let er wel op dat je meer liquid dient door te geven omdat de watten niet droog mogen worden. De Airhole ga ik ook niet uitboren, want persoonlijk vind ik de trek wel goed. Ik heb geen behoefte aan veel damp maar aan een goede smaak. En ook zoals deze is opgebouwd is het dampvolume al goed. Ik ben zeer tevreden met deze Bottom Feeder en de mogelijkheid om verschillende liquids klaar te hebben staan in flesjes die je snel kan wisselen. Kijk daarvoor ook even naar het onderstaande filmpje.

De Bottom Feeder zonder naam is te koop bij ECIGSMART voor de prijs van 99 euro inclusief een leeg flesje en natuurlijk de bijbehorende Mini Dripper.

BF-All

Wordpress review & magazine template Edgedol.