Lemon Meringue Pie van Avant Garde E Liquids

okt 22, 14 Lemon Meringue Pie van Avant Garde E Liquids

Lemon Meringue Pie van Avant Garde E Liquids

En dat is een mondvol voor een klein flesje. De lquid die ik ga testen heb ik alleen een paar keer voorbij zien komen en dan vooral het plaatje daarvan. Het is een opvallend plaatje die je niet zo snel associeert met een  liquid en ook de namen zijn behoorlijk excentriek. en juist daarom wil ik deze liquids testen en reviewen.

Avant Garde E liquids

De Avant Garde E liquids worden gemaakt in Engeland en worden met Engelse producten opgebouwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingredienten, die zowel Halal als Kosher zijn, geen alcohol bevatten, geen diacetyl, ze zijn glutenvrij en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor diegenen die op wat voor manier dan ook allergisch zijn is deze liquid alleen hierdoor al de moeite waard.

Ik ben totaal niet allergisch, buiten de grappen natuurlijk, dus voor mij gaat het vooral om de smaak. De liquid die ik wil testen van deze serie liquids is de Lemon Meringue Pie. Deze smaak is mij al bekend dus kan ik mooi proeven of er verschil is tussen de ene of andere leverancier. Ik damp de Lemon Meringue Pie in mijn Innokin VTR met 2,2 Ohm coil op 8 Watt en hierbij proef ik een matige smaak van Meringue en Taart, maar de Lemon komt niet zo goed tot zijn recht. De smaak is een beetje simpel.  Na enkele keren doorhijsen komt de smaak meer naar voren en wordt de smaak vriendelijker en meer herkenbaar, maar nog steeds mis ik de  smaak van Lemon.

lemon meringue pie

Bij een eerdere review leerde ik om een beetje te spelen met het Wattage van de VTR om smaken te optimaliseren dus  schroefde ik de Power op naar 12Watt. En toen kwam de smaak eraan. Daar kwam de Lemon en ook de Pie kreeg veel meer smaak. Waarbij je bij Pie eerder moet denken aan Bisquit, maar dat is volgens mij ook de vertaling. Tevens wilde ik proberen of de liquid de Power aankan, dus begon lekker door te dampen. Hierbij geen problemen: een lekkere volle smaak bleef aanwezig en de liquid kan het gewoon aan. Dus nog even doorhalen naar de 15 Watt en ook hier geen problemen. De Smaak blijft goed, lekker vol en de Lemon wordt steeds lekkerder.

Het kan natuurlijk zijn dat het te maken heeft met de nieuwe coil die ik altijd gebruik bij een nieuwe liquid, wellicht was deze nog niet goed verzadigd, want wanneer ik langzaam terugschakel naar 8 Watt is de smaak bijna identiek als bij een hoger volume. Maar ja, verwend als dat ik ben blijf ik toch wat hoger zitten. De smaak blijft goed en vol, waarbij de Pie lekker doorkomt. De Meringue geeft de smaak aan en de Lemon maakt het enigszins frisser. Persoonlijk had er iets meer Lemon in mogen zitten.  Verder is dit een hele goede liquid en is de kwaliteit van de liquid duidelijk te proeven.

De verhouding van de liquid is 60PG/40VG waardoor er voldoende damp vrijkomt, terwijl ik de gier of de Throath Hit eigenlijk wel mee vind vallen. Voor mijn idee zit er meer VG in, want ik vind de liquid vrij zacht. Daardoor is deze liquid een goede dagdamper.

De Lemon Meringue Pie en natuurlijk ook de andere smaken is leverbaar met 6, 12 en 18 mg nicotine en natuurlijk ook met een nicotinevrije variant. Als deze dan ook nog eens Glutenvrij, Kosher en Halal geleverd wordt, dan hebben we toch weer een liquid in het Nederlandse assortiment die toch eens geprobeerd moet worden. Deze smaak bevalt mij in ieder geval prima en ik leer elke dag weer dat je liquids op vele manieren kan testen en dat smaakbeleving voor een groot deel afhankelijk is van een goeie damper. Ook deze liquid komt met een goeie damper die ook ingewerkt is veel beter tot zijn recht.

 

Lemon Merinque Pie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck