Fogazi E-liquid

jul 03, 16 Fogazi E-liquid

Fogazi E-liquid

Fogazi logo

De naam Fogazi E-liquid doet het niet vermoeden maar we hebben het hier over een Nederlandse liquid. En niet eens zo maar een liquid maar een liquid met een hoog VG gehalte (70%).
Fogazi en de bijbehorende Fogazi e-liquid  is opgericht in oktober 2015. De Fogazi e-liquid is gelanceerd in maart 2016.

Dit om aan te geven dat we met Fogazi e-liquid een nieuwe en Nederlandse speler hebben die nog wel eens hoge ogen kan gaan scoren, ondanks dat de liquids niet met nicotine geleverd worden. Wel worden ze geleverd in mooie 30 ml pipetflesjes met gematteerd glas.

De naam Fogazi is geïnspireerd op het Amerikaanse woord Fugazi o.a. gebruikt in de film ´Wolf Of Wall Street´ en ook de namen die gegeven zijn aan de Fogazi E-liquids komen in deze film voorbij.

Fogazi

De Fogazi E-liquid is een serie van 5 smaken die alle 5 een wat frisse achtergrond hebben. Alle 5 zijn zacht van smaak en zijn zonder uitzondering allemaal prima van smaak en niet overheersend. Na deze smaken geproefd te hebben op een goeie dripper (Doge V3) heb ik de liquids verdunt met een hoge op VG gebaseerde nicotine Base om daarmee te testen of de smaak verloren zou gaan indien er nicotine base aan toegevoegd zou worden.
Bij geen van de smaken is er een vermindering van smaak waargenomen, dus een verdunning van 10% moet makkelijk kunnen indien men met nicotine zou willen dampen.
Uiteraard is het lekkerder en beter om deze liquids om een dripper en zonder nicotine te dampen.

Zoals ik al zij zijn er van de Fogazi E-liquid 5 verschillende smaken en zal het moeilijk zijn om er een smaak uit te halen die er echt uitspringt, want alle smaken zijn goed. Toch heeft voor mij persoonlijk de volgende smaak de beste dampsensatie:

The Chest Pump:  Zoete room, vanille en romige cheesecake bij het inhaleren, gevolgd door de authentieke smaak van cookies.
Deze smaak is bijzonder door de cookies smaak. Deze blijft lang en vol hangen en heeft ook de minst frisse nasmaak in verhouding met de andere smaken. Wel is deze smaak vol en zijn de verschillende elementen goed te onderscheiden.

Fairy Dust is een combinatie van banaan en watermeloen waarbij gelukkig voor mij de watermeloen zeer bescheiden is.Als nasmaak proef je appel die een beetje zurig overkomt. Dit maakt de liquid dan weer fris. De combinatie op zich is wel goed, echter de appel zorgt er voor dat de banaan een beetje wordt afgezwakt. Het smaakt in zijn geheel wel naar fruit en niet naar snoepjes.

Tootski smaakt lekker fris met de combinatie van sinaasappel, framboos en citroen en tenslotte afgewerkt met een romige nasmaak. Je krijgt een beetje het gevoel van roomijs met verschillende bolletjes. Persoonlijk had ik er iets meer framboos in gedaan, maar zoals met alle smaken is dit natuurlijk persoonlijk. De citroen, of is het limoen, maakt het een frisse liquid.

Fogazi Liquid

A Glorious Afternoon is een lastige. De smaak van aardbei proef je wel, maar deze is gemengd met room. Daardoor is het moeilijk thuis te brengen wat je nou precies proeft. Natuurlijk proef je aardbei, maar is het nou aardbei met room of aardbei zoals een milkshake. Een beetje lastig. Niet erg want aardbei vind ik wel lekker dus het flesje komt zeker op in deze test.

Get The Ludes een combinatie van appels die je goed proeft, zowel de zoete als de zure appel zijn hier in te onderscheiden. De combinatie met mint maakt het een frisse liquid die je als all day vape prima kan wegdampen. De smaken zijn niet overdreven aanwezig, dus zullen ook niet snel gaan vervelen.

Nadat je alle smaken hebt geproefd kan je er best een goed oordeel over geven. De liquids zijn qua smaak goed opgebouwd. De smaken zijn zacht en niet overheersend. Het zachte van de liquid heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat er geen nicotine in zit. Wil je er nicotine bij gaan gooien dan moet je er rekening mee houden dat 10% toevoeging wel het maximum is, anders gaat de smaak verloren en dat is zonde.
De flesjes en de verpakking zijn mooi en zullen een graag gezien cadeau zijn voor een damper en dat brengt me bij de prijs. De flesjes inclusief verpakking kosten 22,50 euro en indien je deze on line wilt kopen zullen er waarschijnlijk nog verzendkosten bij kunnen komen.
De liquid zit dus qua prijs wel in het hogere segment en dankzij het hoge VG gehalte mag dat ook wel.

Wel denk ik dat wanneer de liquids aangeboden gaan worden met nicotine het animo voor een aankoop vele malen groter zal zijn.
Maar zoals ik al eerder heb geschreven zijn de liquids goed en zeker het proberen waard.

 

De Fogazi liquids zijn in verschillende (web) shops te koop en via onderstaande link komt je vanzelf bij de verkoopadressen.
Ik wens jullie veel dampplezier.

Fogazi

2 Comments

  1. Kon de fairy dust niet goed thuisbrengen wat ik nou proef. Maar nou je het hier beschrijft klopt die smaakbeschrijving wel. Dank je voor de moeite

  2. Hey Guys,

    i´m desperately seeking for the Fogazi Liquids…especially for “Chest Pump”…
    As i´ve seen Fogazi seems to exist no longer…is there ANY posiibility to get one ore more “CHest Pumps” in any online Shops ?? Please answer on my E-Mail..thx

    Greetings from Germany

    Chris

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck