ZMax van Smok

De ZMax is een zogenaamde Buis-batterij. Een houder waar een 18650 batterij in kan worden geplaatst.
Het betreft hier dus alleen de batterij zonder Atomiser, batterij en/of oplader, dus niet een complete kit.
ZMax1

Op zich is dit geen probleem, omdat je voor een redelijke prijs aan de benodigde onderdelen kan komen. Naast de ZMaz heb je dus nog een batterij en natuurlijk een oplader nodig.

Bij voorkeur gebruik je een 18650 batterij. Je kunt er ook 2 18350 batterijen gebruiken, maar dan heb je wel weer een zogenaamde extender nodig (groter sluitstuk). Het wordt vaak afgeraden om 2 batterijen te gebruiken i.v.m. de juistheid van de voltage-aanduiding, echter de ZMAX heeft veiligheidsvoorzieningen ingebouwd, waardoor  2 kleine batterijen veilig te gebruiken zijn.

ZMAX Extender

ZMAX Extender

De ZMax is een duurdere variant van zogenaamde buis-dampers en er zijn goedkopere varianten te vinden, dus ben je al in het bezit van een recent aangeschafte buis-variant dan is er geen reden om direct naar de winkel te rennen.
Wordt het echter tijd om eens wat zwaarder en serieuzer te gaan dampen, dan is de ZMax zeker het overwegen waard.

Ik kan met enig vertrouwen zeggen dat de ZMax een van de meest geavanceerde apparaten is in zijn klasse.Ik heb de ZMax niet getest met een RBA (Rebuildable Atomiser), maar ik hoor van verschillende vrienden die wel zelf coils maken, dat de ZMax goed gebruikt kan worden met de VV/VW mogelijkheden.

De Chromen uitvoering ligt lekker in de hand en ziet er goed uit. Iedere damper zal tevreden zijn met de uitstraling van het apparaat.

Het Variabele Voltage van de ZMax is instelbaar van 3,0 tot 6,0 Volt, en is aan te passen met stappen van 0,1 Volt.
Daarnaast is het wattage (vermogen) aan te passen van 3 tot 15 watt, en dit in stappen van 0,5w.
En juist de aanpassing van het wattage is de grote kracht van de ZMax. Hierdoor gaat de damphoeveelheid omhoog, maar wordt ook de smaak van de damp voller.

Een andere leuke optie is de EGO-style connector, waarmee je Ego Cartomisers en Clearomisers kan gebruiken zonder adapter. Hierdoor is het niet nodig om nieuwe verstuivers aan te schaffen. Ook de CE4 en CE5 passen zonder moeite op de ZMax, waardoor het snel wisselen met een ander smaakje een makkie is.

Omdat ik ook veel smaakjes test, heb ik verschillende verstuivers staan, die ik allemaal goed kon uitproberen. En dan smaken je liquids toch wel even anders.

Officiële Specificaties:

Kleuren : chroom of geborsteld roestvrij staal

Aansluiting: 510/eGo
Lengte : 118 mm
Diameter : 20 mm
Spanning : 3,0 V – 6,0 V
Vermogen : 3,0 W – 15,0 W
Batterijen : 18650 of 2x 18350 (bij voorkeur de 18650)
Max Output : Tot 4 Amps
Scherm: blauw LED

Menu Instellingen:
Met behulp van 1 knop wordt het volledige menu benaderd en kunnen alle functies bediend en ingesteld worden. De knop is goed en makkelijk bedienbaar.
Bij het instellen is het eerst zaak om te wennen aan hoe de bediening werkt. Door 3 keer te drukken kom je in het menu, en kun je vervolgens door 1 maal te klikken door het menu gaan. Ben je bij het menu die je wilt gaan instellen wacht dan een 2 seconden, waarna de instellingsmogelijkheden worden getoond.

Het veranderen van de Spanning/Vermogen: Om de spanning of het vermogen te verhogen; druk 3 keer op de knop en je bent in menu 1.
Menu:
1 . Uu – Voltage omhoog
2 . Ud – Voltage omlaag
3 . So- standby / aan / uit
4 . Uc – Accuspanning check
5 . Ds – display wijzigen / Weerstand Ω / Voltage output / spanning onder belasting ‘live’
6 . Lo – LED aan / uit
7 . Up- Voltage vermogen ( Wattage instelling)
Po – Constant vermogen
Uo – Constante spanning

Het grote LED panel toont de resultaten Po (Voltage) of Uo (de weerstand van de Atomiser), en zit direct boven de knop, wat ook een voordeel is.
Het voordeel van slechts 1 knop is dat je niet hoeft te zoeken naar een plus/min knopje en na een uurtje oefenen is het volledige menu gemakkelijk aan te passen.

Foutcodes :
Tijdens het normale gebruik van de Zmax je kan soms een foutmelding te zien krijgen op het display.
LOR – lagere weerstand indicatie ; als de weerstand lager is dan 1.2ohm, zal het display “Low Load” tonen .
LOU – Lagere spanning indicatie . Als een 18650 batterij spanning lager is dan 3,4 V zal het display ” Low Voltage ” aangeven.
WSC – Kortsluiting indicatie. Als de cartomizer/verstuiver niet goed is zal het scherm ” Waarschuwing Short Circuit of 99,9 ” laten zien .
Low Battery Indicator – Wanneer de batterij bijna leeg is zal de drukknop rood oplichten.

Zmax Led

Zmax Led

De echte ervaring:

Na het testen met alle functies, specificaties en hoe door het menu te gaan en natuurlijk de ervaring met verschillende Atomisers en Cartomisers vind ik het een zeer goede investering, en is het voor mij het beste apparaat dat ik tot nu toe getest heb.

Het gemak van 1 enkele batterij en alle functionaliteit te bedienen met slechts 1 knop, waar je ook nog eens je standaard Cartomisers op kan zetten is voor mij ideaal. Daarnaast is de damp-productie bijzonder goed en zeer snel instelbaar.

 

Wordpress review & magazine template Edgedol.