itaste2

Ongeveer 2 weken geleden werd ik de gelukkige eigenaar van de Innokin ITaste SVD (Superior Vaping Device) de 2e zogenaamde buis-batterij maar wel mijn eerste telescopische buis batterij. Met telescopisch wordt bedoeld dat je het apparaat kan aanpassen voor verschillende maten batterijen.
De Innokin Itaste SVD is door middel van een in-en uitschuif(draai) mogelijk geschikt te maken voor de 18350, 18500 en de 18650 batterijen.

Met deze uitvoering zorgt Innokin voor een batterij waarbij ook Variabel Wattage tot een hoger level wordt gebracht.
Itaste_SVD

Afgelopen week ben ik bezig geweest met deze batterij en de hypertank Atomiser om een idee te krijgen van dit apparaat.Tevens heb ik verschillende batterijen en verschillende Atomisers getest en vooral geprobeerd te kijken of dit apparaat als stand-alone gebruikt kan worden, dus zonder extra e-sigaretten achter de hand te hebben. Uiteraard was mijn voorraad batterijen up to date.

Laten we beginnen met de specs:
De batterij beschikt over:
-Variabele spanning : spanning kan worden ingesteld 3,3-6,0 volt in stappen van 0,1 volt.
-Variabele Vermogen : Vermogen kan worden ingesteld 3,0-15,0 W in stappen van 0,5 watt .
– kortsluiting protectie
– Reverse accubeveiliging , batterijen kunen maar op 1 manier geplaatst worden.
– detectie van batterijspanning
– Ohm meter in het scherm
– ON/OFF batterij schakelaar
– LED accuspanning
-Low Voltage waarschuwing
– teveel vape Waarschuwing (te vaak doordampen)
– telescoopstang ondersteunt 18350 , 18500 of 18650 batterijen
– bescherming van de veiligheid Batterij
-Myriad compatible ( Compatibel met iClear10, iClear16, iClear30, CE4, CE5, eGo, T2, T3, VIVI NOVA en 510 etc )
-geheugen bij Vervanging batterij
– Ingebouwde 3 Tekenweergave ( Ohm meter , Volt / Watt , Atomizer uitgangsspanning )

De Innokin iTaste SVD is een interessant apparaat omdat het door de telescopische mogelijkheid met meerdere soorten batterijen kan worden voorzien.
De Innokin iTaste SVD heeft ook de mogelijkheid voor een  510/eGo combinatie connector, waardoor met de verzonken aansluiten verschillende atomisers netjes geplaatst kunnen worden.
Doordat de batterij met verschillende knoppen bediend kan worden, is het eenvoudig het voltage en/of het wattage direct aan te passen.

itaste-svd3
De kwaliteit van de Innokin Itaste SVD is gewoon goed. In eerste instantie ziet het er wat blikkerig uit, maar als je er iets langer mee bezig bent, zie je dat het kwaliteit uitstraalt en ben je ook gewend aan de verschillende knopjes. Vooral in het begin zit je nog wel eens op het verkeerde knopje te drukken om te dampen, maar dat went.

Ik ben een Coolfire 1 gewent dus de functionaliteit van de vuurknop is mij niet vreemd, anderen die dit niet gewend zijn zullen in het begin het idee hebben dat het apparaat niet aan staat.
Zoals ook bij de Coolfire is het buiten moeilijk te zien of het apparaat actief is.

De display van het apparaat doet voor mij een beetje goedkoop en blikkerig aan, als je er eenmaal aan gewend bent valt dat ook wel weer mee.

Ergonomisch gezien zit het scherm verkeerd, bij het vasthouden van de vuurknop komt je hand automatisch op het scherm, en heb je steeds de neiging het schermpje schoon te moeten maken.
Verder is de indeling van de knoppen een beetje vreemd. De vuurknop met de plus of min werkt een beetje vreemd, waardoor je, zoals ik eerder al noemde, de verkeerde knoppen indrukt. Bij het instellen moet je dus eerst op de +-knop drukken en vervolgens op de fire-knop voor de instellingen, en dat voelt vreemd aan. Is een kwestie van wennen.

Het instellen van het Voltage of het Wattage blijft in het begin een gevecht. Persoonlijk vind ik dat je het apparaat 1 keer moet instellen en vervolgens moet dampen.

Wat mij opvalt aan het apparaat is dat het zuinig omgaat met de batterijen; maximaal 2 stuks 18350 batterijen per dag of maximaal 1 18650 batterij per dag is echt voldoende om de gehele dag lekker te dampen.

Het dampvolume is bijzonder bij dit apparaat en verdient zeker een dikke 10. Ik heb voldoende aan 3,7 volt en 9 Watt aan volume waar ik mij vervolgens de hele dag mee kan vermaken.

Na een weekje uitproberen ben ik tot de conclusie gekomen dat het een fijn apparaat is om mee te dampen, je zelfs met een laag voltage (3,7V) een volle damp krijgt en dat de batterijen lang mee gaan.

Volgens de bijgeleverde instructies is het nogelijk 2 batterijen van het soort 18350 te gebruiken waardoor het voltage nog hoger uitkomt. Ik heb dit niet geprobeerd omdat ik niet het risico van een Meltdown wil lopen. In de bijgeleverde instructies staat ook een verkeerde manier van batterijen plaatsen, dus heb ik op voorhand de instructies met argusogen bekeken.
Mocht dit werken dan is het wel een leuke optie om te dampen op ongeveer 9V.

Ik ben heel blij dat ik dit apparaat tot mijn collectie heb toe kunnen voegen, en zal er ook zeker veel gebruik van maken, waarbij een van de grootste voordelen is dat ik met gebruik van de 18350 batterij een handzaam en goed bruikbaar apparaat heb, die mij niet snel in de steek zal laten.

Wordpress review & magazine template Edgedol.