Avatar GT en de Avatar GT-R Tank

Avatar GT

Deze keer een review van de Avatar GT met de bijbehorende Tank de Avatar GT-R.
Sommige dampers gebruiken nog een Ego batterij met een standaard tankje en anderen zijn al zwaar aan het dampen met de meest geavanceerde mods en tanks. En dan denk iedereen vaak genoeg of er nou geen middenweg is, die beter presteert dan de beginners set, maar niet direct naar de meest geavanceerde boxjes en/of VV/VW mods wil overstappen. Voor deze dampers heb ik heel goed nieuws want ik heb nu een apparaat in handen die aan deze wensen voldoet.

Ik plaats deze set onder de noemer e-sigaretten maar doe de set dan wel onrecht aan. Eigenlijk vind ik de batterij onder de categorie Mods vallen en zou ik de Tank apart moeten reviewen. Dit om aan te geven dat ik deze set veel hoger inschat dan de standaard pakketjes voor de beginner. De set is prima te gebruiken voor beginners maar dat wil voor mij niet zeggen dat ik deze set dan ook als beginners setje wil catalogiseren. De Avatar GT met de Avatar GT-R tank vind ik een professionele set die elke beginner als start set zou moeten hebben. En ook de gevorderde damper kan aan deze set veel plezier beleven.

Avatar GT

De Avatar GT is een batterij die er niet alleen uitziet als een professionele mod maar zich ook kan meten aan de betere VV/VW mods die in omloop zijn. Het belangrijkste van een batterij vind ik persoonlijk het uithoudingsvermogen van de batterij; hoe lang gaat de batterij mee en hoe vaak moet deze opgeladen worden. En ik denk dat ik er nu één heb gevonden die aan mijn verwachtingen voldoet. Ik heb de Avatar GT uitgebreid getest om er achter te komen dat deze batterij een zeer goed vermogen heeft en gemakkelijk de gehele dag gebruikt kan worden zonder bij te laden. En dat is voor mij als zware doordamper echt bijzonder.
Daarnaast vind ik de uitstraling van deze batterij bijzonder mooi; hij ziet er uit als een mod maar door de verschillende voltage-standen gedraagt deze batterij zich ook als een mod. De grip voelt zacht en rubberachtig aan en dit maakt de Avatar prettig om vast te houden. De vuurknop heeft door 3 maal te klikken een andere kleur die aangeeft op welk voltage de batterij is ingesteld. Aan de zijkant bevinden zich led lampjes die aangeven wat de resterende batterij inhoud is.

De mooie vormgeving heeft voor mij slechts 1 nadeel: de afgeschuinde onderzijde zorgt er voor dat je de batterij niet kan neerzetten. Dus in rust en bij het opladen moet je de batterij neerleggen. Gelukkig lekt de bijbehorende tank niet; dus dat is geen probleem.

De Puff Avatar GT batterij is een krachtige 1600 mAh batterij die extra lang mee gaat en een mini USB aansluiting aan de zijkant van de batterij.
Dit medium-formaat batterij heeft een standaard type 510/QHIT aansluiting.
De VariVolt selectie maakt dat je kunt kiezen tussen 3 voltages, te weten 3.2, 3,8 en 4,3 Volt.
De 5 LED lampjes aan de zijkant geven aan hoe vol je batterij nog is en hoe ver het oplaadproces is gevorderd.

 

Avatar GT-R

In samenwerking met de GT-R tank is deze configuratie voor het damp werk helemaal compleet. De tank is klein en heeft een inhoud van maximaal 2 ml maar het dampvolume die deze tank kan produceren is werkelijk subliem. Ik durf te zeggen dat ik geen andere standaard tank heb die zoveel damp geeft als deze Avatar GT-R. Ik heb het natuurlijk niet over Drippers, Sub-Ohmers en dat soort apparaten; maar over de standaard tanks, zoals de IClears en de Aspires.
De Avatar GT-R steekt hier voor mij met kop en schouders bovenuit.  Ook na twee weken testen met dezelfde coil heb ik nog steeds dezelfde mening.  De Avatar GT-R heeft de mogelijkheid om met andere coils te sub-ohmen. Dit wil ik echter bewaren voor een vergelijkingstest met de Nautilus Mini, ondanks dat ik nu al weet dat de Avatar GT-R gaat winnen. Maar met de Sub-ohm coils wordt het wel een interessante uitdaging.

Voor mij is de tankinhoud te klein. Ik damp nogal veel en moet vaak de tank bijvullen. Dit is echter de schuld van de staat en niet van de leverancier. Toch  vind ik dat er een mooie en tevens een zeer goed functionerende tank op de markt is gebracht die ook qua uitstraling zeker thuishoort in mijn collectie. De Airflow geeft de tank en de damp voldoening nog een extra boost. Voor mij gaat de Airflow helemaal open om zo een lekker dampvolume te krijgen. De afgelopen weken is het nog niet gebeurd dat ik een dry hit had op welk voltage dan ook.

De GT-R is een Bottom Coil verdamper met een inhoud van 2ml.
Het maximale voltage met de 1,8 Ohm BDC (Bottom Dual Coil) coil is 5 Volt of 12 Watt.
Voor deze verdamper zijn ook BVC (Bottom Vertical Coil) coils verkrijgbaar met 1,2 en 0,8 Ohm.

De Avatar GT is exclusief te koop bij de Puff Store voor de prijs van 59 euro. De oplader is mini usb en kan apart worden aangeschaft.

De Avatar GT-R tank is de ideale tank om hierbij aan te schaffen en wordt ook exclusief door de Puff Store geleverd voor de prijs van 24,90 euro.
Dit is inclusief 3 bijbehorende coils van 1,8 Ohm. Sub-ohm coils voor deze tank zijn apart aan te schaffen.

Puff-logo

Wordpress review & magazine template Edgedol.