E-sigaretten

E-Sigaretten

Jiksu Stardust Quatro 4

De elektronische of e-sigaret is een vernuftig apparaat bestaande uit een verdamper en een batterij. In de verdamper wordt een vloeistof toegevoegd en de vloeistof wordt opgenomen in een soort lontje met daaromheen een weerstanddraadje. Dit weerstanddraadje wordt verwarmt door de batterij te activeren, en er komt een damp vrij. Er vindt dus geen verbranding plaats zoals bij een normale sigaret.

clearomiser
Doordat er geen verbranding plaatsvind, komen er ook geen schadelijke stoffen vrij, zoals teer en 400 andere schadelijke stoffen die wel vrijkomen bij verbranden van een normale sigaret. Als je hebt gekozen voor een vloeistof met nicotine, dan komt dit natuurlijk wel vrij.

Heb je eenmaal een lekkere smaak gevonden om te dampen, dan is het vervolgens wel makkelijker om de nicotinehoeveelheid af te bouwen, omdat er geen smaakverlies is bij minder nicotine.

Er zijn vele soorten en maten e-sigaretten te koop. Zo zijn er soorten die echt lijken op een sigaret, een sigaar of zelfs een pijp. Tegenwoordig gaan de zogenaamde dampers steeds meer over op geavanceerde apparaten, en vind een lichte verschuiving plaats van een vervanger van de normale sigaret naar steeds meer extreme e-sigaretten.

Itaste_SVD

De sensatie van de e-sigaret is niet echt vergelijkbaar met een gewone sigaret, je moet gewoon de stap nemen om te gaan dampen, als alternatief. De smaak is echt anders, maar de behoefte aan een sigaret is snel verdwenen als je even doorzet.

Momenteel is het zo dat de e-sigaret enorm stijgt in populariteit. Steeds meer mensen zien de voordelen van het dampen met de e-sigaret ten opzichte van de oude manier van roken. Dit heeft er mee te maken dat de e-sigaret een revolutie aan het doormaken is, en steeds beter en geavanceerder wordt. Tevens beginnen rokers zich te beseffen dat de e-sigaret veel minder ongezond is dan de gewone sigaret en ook een veel goedkopere oplossing is.

De laatste tijd wordt veel onderzoek gedaan naar de e-sigaret en de uitslagen zijn bijzonder te noemen. Veel informatie over deze testen is te lezen op de site van acvoda en op de verschillende forums.
Een goed forum is bijvoorbeeld het dampforum.

De meeste rokers willen helemaal niet stoppen of kunnen er heel moeilijk van af blijven. Het staat natuurlijk buiten kijf dat de beste oplossing is om helemaal niet te roken en ook helemaal niet te dampen. Maar heel veel rokers kunnen dit gewoon niet.

Het elektronisch dampen is daarom een alternatief om minder en nog beter helemaal geen sigaret meer aan te raken, en in ieder geval een stuk gezonder door het leven te gaan. Iedere damper merkt na een paar dagen al de verbeteringen zoals daar zijn: geen stinkende handen, kleding, enz Geen vieze asbakken of vieze lucht in huis of in de auto Meer lucht en een betere reuk en smaak en zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen die dit alternatief een aanrader maken. Er zijn ook veel mensen die dikker worden nadat zij zijn gestopt met roken. Dit heeft te maken met het gemis dat je iets  omhanden moet hebben en daardoor gaat snoepen. Bij een e-sigaret heb je iets omhanden, en heb je het idee dat je nog steeds rookt, ook als er vloeistof wordt gebruikt waar geen nicotine inzit.

Bedenk ook dat niet de nicotine het directe gevaar is van roken, maar de teer en 4000 overige gevaarlijke stoffen die vrijkomen en worden geïnhaleerd bij roken.

Het gaan gebruiken van een e-sigaret geeft je in ieder geval direct het positieve effect dat je bent gestopt met roken, maar zonder de negatieve gevolgen van de ontwenningsverschijnselen die je hebt bij het stoppen met roken.

Voor de duidelijkheid wil ik niemand aan het dampen helpen, en ook niet aan het roken, maar kan ik het iedereen die wil stoppen met roken maar het niet aan kan om te stoppen met roken, van harte aanbevelen.
En heb je je smaakje gevonden, bouw dan zo snel mogelijk de nicotinehoeveelheid af, deze heb je namelijk niet nodig. Men zegt dat de nicotineverslaving binnen 2 dagen verdwenen is !
En dit bericht wordt in ieder geval gedeeld door mij !

Wil je meer weten over de e-sigaret of de soorten liquids en hun verhoudingen kijk dan op de volgende site <klik hier>

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck