De Puff Store is de Nederlandse leverancier van deze nieuwe liquids uit Californië.  De Puff Store heeft verschillende vestigingen in Nederland en de nieuwste vestiging in Rotterdam is sinds kort geopend. Wellicht is dit de reden dat zij met een geheel nieuwe maar kleine lijn komen met een geheel nieuw soort liquid.

Voorheen heb ik al eens een review geschreven van hun liquids, echter toen was ik nog in een beginfase van het dampen en toen viel het mij op dat deze liquids in het duurdere segment zaten. Tegenwoordig weet ik wel beter en zijn de prijzen van deze kwaliteit liquids niet eens zo duur. Wil je nog eens teruglezen hoe ik in het begin dacht over de liquids van de Puff Store lees dan eens de review van Puff Black Label. Dan kan je gelijk het verschil zien in reviews.

Long Run Vapor Liquid  Long Run Vapor Liquids  Long Run Vapor Liquids

Momenteel is Long Run Vapor Liquid alleen als een speciaal pakket te koop met de drie flesjes in een luxe doos, maar in de doos gaat het verder met luxe. Leuk dat de liquid op deze manier wordt geïntroduceerd en ik daar deelgenoot van kan zijn.  De mooie set van 3 is tot 1 februari beperkt verkrijgbaar alle Puff Stores met uitzondering van Lobith, maar vanaf februari zijn de 3 smaken ook los te koop en dan natuurlijk in 10 ml hoeveelheden en aangepast aan de Nederlandse wetgeving.

Zoals eerder gezegd betreft het dus 3 smaken in de lijn van Long Run Vapor Liquids met een hoeveelheid van 15 ml die een verhouding hebben van 45PG/45VG . In februari mogen deze dus eigenlijk niet meer verkocht worden en gaat de Puff Store dus over op flesje met een hoeveelheid van 10 ml. Dus zoek je een collector’s item, dan  snel een Puff Store bezoeken.

Genoeg over de Special box, dus laten we eens gaan beschrijven wat de Long Run Vapor Liquids voor smaaksensatie zijn.

Old Wheel van Long Run Vapor Liquids

Old Wheel

 

Volgens mij is dit de meest onbekende smaak.Ik kan in ieder geval niet plaatsen welke smaak ik zou moeten proeven. Ook als ik de beschrijving er bij pak dan klopt de smaak volgens mij nog steeds niet. Old Wheel zou overheersend Chinese smaaktonen moeten hebben met een friszoete nasmaak van Sinaasappel. Nou, dit proef ik dus niet; wel de Chinese smaak-accenten waarvan één bestaat uit Kruidnagel en de andere een mengeling van andere kruiden, maar de sinaasappel zit er bij mij niet in. Dit wil nog niet zeggen dat de smaak slecht is, maar je kan er geen label aan geven. De basis is hetzelfde als de overige liquids dus bestempel ik deze liquid even als “het moet je smaak zijn”.

Atlantic van Long Run Vapor Liquids

Atlantic

 

Totaal niet wat wordt aangegeven en op de officiële website staat. De smaak Atlantis bestaat hoofdzakelijk uit Anijs met een afterbite van Menthol. Bijzonder lekker van smaak maar geen dropsmaak met een beetje aardbei. De basis van deze en de andere liquids is subliem te noemen. Echt heel bijzonder. Maar daarna moet je aan deze bijzondere basis wel smaakjes gaan toevoegen. De Anijssmaak is bijzonder goed en ook de nasmaak van Mint doet het erg goed in deze combinatie. Volgens de fabrikant zijn er meer smaken in verwerkt, maar die proef ik niet. Dit is geen nadeel want de smaak van Anijs en Mint vind ik al voldoende om deze liquid op smaak te kunnen waarderen. Als je echt je best doet en weet dat er aardbei in verwerkt zit komt dit ook licht naar boven. Ik vind in ieder geval de Atlantis qua smaak erg goed en wellicht nog belangrijker is dat de basis van deze liquid echt super is.

 

MidWest van Long Run Vapor Liquids

Midwest

 

Ik weet het nu zeker. Midwest wordt mijn favoriet. De duidelijke smaak van een goede vanille met zoete appel die zelfs neigt naar Aarbei. Je kent ze wel die rode, zachte appels, maar dan met een vleug vanille. Ik zeg expres vleug want de vanille is goed vertegenwoordigd. Er is een boeketje aan kruiden toegevoegd die zorgen voor een beetje caramelsmaak, maar het is de vanille die deze smaak produceert. Een goede combinatie van smaken met dezelfde goede basis als de overige smaken. Je krijgt het idee alsof je een Werthers Echte hebt gesnoept en dat vind ik geen verkeerde smaak. Zoals ik zei is de Midwest voor mij de favoriet in deze serie, met op de 2e plaats de Atlantis. De afsluiter Old Wheel zou je eens moeten proeven in 1 van de Puff Store’s. Zoals ik al zei is er in Rotterdam een Puff Store bijgekomen zodat je nu in 6 winkels deze smaakjes kan gaan proeven. De winkel zijn te vinden via deze link.

De speciale box is tot 11 februari nog beperkt te koop bij de Puff Stores met uitzondering van Lobith. De box is te koop voor 39,00 euro.
Vanaf februari zijn de liquids ook los te koop in alle winkels van de Puff Store en natuurlijk via de webshop in de hoeveelheid van 10 ml met de nicotinegehaltes 6, 12 en 18 mg.

Puff Store

 

Wordpress review & magazine template Edgedol.