Calamity Jane en Country Bumpkin

okt 29, 14 Calamity Jane en Country Bumpkin

Calamity Jane en Country Bumpkin vanRocketfuel

Deze keer ga ik jullie iets meer vertellen over de  Calamity Jane en Country Bumpkin van Rocketfuel. De liquids worden geproduceerd in de USA en om preciezer te zijn in  het hart van het  midden westen in Riverside, Missouri. Het is een Amerikaans familiebedrijf, tenminste dat staat allemaal op de site van de Rockefuel Liquids. Leuk om te weten maar ons gaat het natuurlijk om de smaken. Veel Nederlanders kennen de smaken, maar vast niet allemaal en het is daarom altijd leuk iets meer te weten te komen van deze bijzondere liquids uit Amerika.
Rocket Fuel

De flesjes met een inhoud van 10 ml liquid zijn geseald en hebben een kindveilige sluiting en voldoen volgens mij geheel aan de Nederlandse normen,met uitzondering dat er geen beschrijving in het Nederlands op het etiket staat. Verder is alle informatie duidelijk terug te vinden op het etiket. Als er stoffen inzitten waar allergieën uit kunnen ontstaan kan je dit terug vinden op het etiket; zoals bij de Country Bumpkin staat aangegeven dat het sporen van noten kan bevatten. Wat dit te maken heeft met pompoen kan ik dan weer niet verklaren, maar ik wordt dan wel weer nieuwsgierig naar de smaak.

calamity-jane van rocketfuel
Maar allereerst te Calamity Jane van Rocketfuel. Deze liquid is een tabakssmaak van Amerikaanse oorsprong met organische smaakstoffen. Dit proef je ook direct. Het gebruik van tabaksbladeren is duidelijk terug te halen wanneer je de Calamity Jane aan het dampen bent. Ik heb al meerdere smaken van dit soort liquids geproefd en bij is het dan ook meer van hetzelfde. Op een gegeven moment kan je niet meer aangeven welke smaak nou lekkerder is. De tabakssmaken zoals deze zijn gewoon lekker en duidelijk als een goede tabakssmaak te omschrijven.  Als ik toch een omschrijving moet geven ervaar ik deze smaak als een lichte milde sigaar, waarbij je een zoetige nasmaak ervaart. Ik vind het een goede vervanger voor een iets zwaardere sigaret of een lichte sigaar.

rocket-fuel-country-bumpkin

De Country Bumpkin van Rocketfuel is de meest vreemde liquid die ik geproefd heb. Je weet al niet wat je je bij deze smaak moet voorstellen, moet de liquid droog zijn of zoetig, je haalt het in ieder geval niet uit de naam. Voor diegenen die wel eens pompoensoep heeft gegeten wordt er een heleboel duidelijk. De Country Bumpkin van Rocketfuel is een echte pompoensmaak met daaraan kruiden toegevoegd. Volgens mij zijn het kruidnagel en peper. Peperliquid heb ik al eens eerder geproefd, dus dat herken ik wel, maar ik proef toch ook kruidnagel en natuurlijk overduidelijk pompoen. Wat kan je vervolgens zeggen over de smaak ? Heel eerlijk is het niet lekker, maar ook niet vies. Het is een beetje vreemd. De kwaliteit van de smaakcombinatie is heel vol en stevig, dus wat dat betreft erg goed gedaan. De smaaksensatie krijg je wel omdat het bijzonder is. Ik heb de liquid de hele dag gedampt en de smaak blijft goed. Persoonlijk vind ik de smaak niet zo indrukwekkend dat ik Country Bumpkin als dagelijkse damper zal gaan gebruiken, ondanks dat ik het recept uniek vind. De nasmaak is sterk door de peper en kruidnagel en dit geeft ook de gier in je keel. De Country Bumpkin is zeker niet fris zoals op het etiket staat. De smaak is echt pittig. Voor mijzelf weer een hele ervaring rijker betreft smaak en liquids.

Rocket Fuel

De liquids van Rocketfuel worden geleverd in 10 ml flesjes met 6, 12 en 18 mg nicotine. Tevens zijn er flesjes te koop met een inhoud van 30 ml. Daarnaast zijn er ook Sample Packs en 6-Packs te koop. Kijk maar eens op de website naar de mogelijkheden.

res-logo250

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck