Avatar Q set

dec 15, 15 Avatar Q set

Avatar Q Set

avatarq

Zoals we gewend zijn van de Puff Store komen ze ook nu weer met een zeer mooi vormgegeven combinatie van een tank met een batterij. De Avatar Q.
Wat deze combinatie zo mooi maakt is naast een ergonomisch design het gemak van een batterij met bijpassende tank, die je totaal niet hoeft in te stellen. Er is een grote en een kleine batterij leverbaar die respectievelijk 2200 mAh en 1200 mAh afgeven. Niks in te stellen betekend natuurlijk niet dat het dan ook niets betekend. De batterijen geven een zogenaamd adaptief wattage en altijd 3,7 volt. Door het gebruik van verschillende coils, krijg je vervolgens een ander wattage.
Het maximale wattage wat er uit de batterijen te halen is bedraagt 32 watt, waardoor je met de Avatar Q ook kan sub-ohmen. De coils die er bij te koop zijn gaan dan ook vanaf 0,5 ohm naar 1 ohm en tot 1,5 ohm. Dus voor ieder wat wils. Door de 510 aansluiting met airflow gleuven is het mogelijk om andere tanks te plaatsen, maar het mooiste is natuurlijk de bijbehorende verdamper.

De batterij is oplaadbaar via een micro usb aansluiting en zit mooi weggewerkt laag aan de zijkant van de batterij. Eigenlijk is er niet meer te vertellen over de batterij omdat het zo simpel is. Geen instellingen; 5 keer drukken voor aan of uit; de powerknop geeft 2 lichtjes bij meer dan 50% vol en 1 lichtje bij minder dan 50% vol. Heel laag dan gaan de lichtjes knipperen en moet de batterij weer opgeladen worden, wat trouwens bijzonder snel gaat.

De Avatar Q tank of verdamper is van metaal en pyrex (speciaal glas) en heeft een inhoud van 1,8 ml. Standaard wordt er een 1,5 bottom-coil meegeleverd, dus hou er rekening mee dat als je gebruik gaat maken van sub-ohmen of een weerstand wilt van 1,0 ohm, dat je deze er los bij moet kopen. De tank ziet er al even stijlvol uit als de batterij en de pyrex driptip maakt het helemaal af. Bijvullen van de tank gaat vanaf de onderzijde en het tankgedeelte is gemakkelijk los te draaien terwijl het deck en de coil op de batterij kunnen blijven zitten.
De airflow regelaar zit aan de onderzijde van de tank (meestal) en is een pyrex ring die gemakkelijk trapsgewijs is in te stellen.

Zoals ik al eerder zei: gemak dient de mens. De Avatar Q is een standaard set die gemakkelijk is in gebruik en een volwaardige smaak en damp uit te halen is. Ga je sub-ohmen met de 0,5 coil dan kan je met gemak tot 80% VG liquid dampen. Gebruik je de 1,0 Ohm of de 1,5 ohm voil gebruik dan maximaal 55% VG liquid. Voor gebruik is het verstandig om de coil alvast te voorzien van een beetje liquid, omdat de organische katoen die is gebruikt veel tijd nodig heeft om de liquid op te nemen.

avatarq1

Specificaties Avatar Q Batterijen Capaciteit: 1200 of 2200 mAh Voltage: 3,7V Adaptief Wattage: Max 32 Watt Minimale weerstand: 0,5 Ohm Verbinding: 510 Opladen: Micro-USB met snellaadchip Batterij indicator: Ja Protectiechip: Ja Diameter: 19mm Lengte 1200 mAh: 74mm Lengte 2200 mAh: 99mm
De 1200 mAh batterij kost 29,90 en de 2200 versie 35,-

Specificaties Avatar Q Verdamper Inhoud: 1,8 ml Coil: Bottom Vertical Coil Soorten coils: 1,5 Ohm – 1,0 Ohm – 0,5 Ohm Wick: Organisch Katoen Driptip: 510 Pyrex Airflow: Ja Diameter: 19mm Totale hoogte: 59mm 510 connector: 5mm Driptip hoogte: 20mm Tank
De Avatar Q tank kost 24,90

Persoonlijk kan ik zeggen dat de Avatar Q voor een  apparaat van deze omvang bijzonder goed presteert. De 0,5 coil kan iets te heftig zijn en bij gebruik van deze coil moet je de driptip wel geregeld schoonhouden, want er wordt een behoorlijke aanslag gepleegd op de liquid. Wel lekker wolken blazen. Voor mij was de 1,0 ohm coil de beste optie, omdat ik liefhebber ben van volle smaken en een lekkere damp, en de 1,0 ohm coil komt dan beter tot zijn recht. De 1,5 ohm coil is voor mij te weinig maar voor een beginnende damper prima te doen.
De batterij gaat vrij lang mee, en als je de standaard coil van 1,5 ohm gebruikt is zelfs de kleine batterij voldoende om de dag door te komen. Voor echte sub-ohmers zou ik kiezen voor de grotere batterij.

Het mooie design heeft natuurlijk ook een nadeel. De schuine onderzijde, hoe mooi ook, maakt het onmogelijk om de Avatar Q neer te zetten. Dit is gelijk het enige nadeel wat ik kon vinden bij de Avatar Q.

De Avatar Q set  met een 1,5 coil en een 12oo mAh batterij is te koop bij de Puff store voor 49 euro.

Puff Store

3 Comments

  1. Raymon Hoevelaken /

    Heel goed voor mij als semi beginnende damper. Veel plezier mee. Hoewel de kleine batterij niet lang mee gaat. De grote gebruik ik voor overdag de kleine in de avond en dat werkt perfect. Erg veel plezier mee vandaar 5 sterren.

  2. peter /

    zeker top apparaatje ben alleen opzoek naar vervangende coils…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Minimale leeftijd is 18 jaar

Leeftijdcheck